#YNG Escape Game officieel geopend

Bergschenhoek - Wethouder Ankie van Tatenhove opende maandagavond 30 september samen met Bianca Boender (realisator van de game) de #YNG Escape Game in jongerencentrum The Point te Bergschenhoek.

Trees Borkus-Henskens

Het spel, ontwikkeld door You!nG in samenwerking met Jeugd- en Jongerenwerk Lansingerland, laat jongeren kennismaken met de kansen en de gevaren van de online wereld en maakt onderdeel uit van het project ‘Pubers in de spotlight’. De wethouder ging die avond zelf de uitdaging aan om de unieke Escape Game samen met een twintigtal jongeren te spelen.
#YNG Escape Game is een educatief spel met vier identieke escape-rooms waar vier teams tegelijkertijd gamen. Met elkaar gaan ze de strijd aan om er als eerste achter te komen waarom Yara vermist is. Waar is ze? Is Yara in gevaar of is ze misschien een opstandige, weggelopen tiener die haar zin niet krijgt? De teams speelden tegen elkaar en werkten met social media. De aanwijzingen zaten allemaal ‘ergens’ in de vier escaperooms; de spelers kregen er slechts zestig minuten de tijd voor om de oplossing te vinden. Vervolgens was er een feedback workshop met een nabespreking van de ervaringen en beleving tijdens de Escape Game.

Middelbare scholieren

De Escape Game wordt dit najaar in eerste instantie gespeeld met scholieren uit de tweede klas van de middelbare scholen in Lansingerland. Het spel bestaat uit de drie onderdelen Experience, Feedback en een lesprogramma. Speciaal voor de Week van de Opvoeding wordt de Escape Game op woensdag 9 en vrijdag 11 oktober opengesteld voor ouders met kinderen. De sessies vinden op beide dagen plaats van 19.00 tot 20.30 uur en van 20.30 tot 22.00 uur. Kosten voor deelname zijn € 10 per ouder en € 5 per kind (vanaf 12 jaar). De Escape Game gaat door bij minimaal 16 aanmeldingen per ronde. Opgeven kan via e-mail: lansingerland@stjjmh.nl .