Groot onderhoud N470

Tot en met december 2019 wordt er aan de N470 gewerkt. De provinciale weg die de A4 bij Delft via de A13 verbindt met Zoetermeer krijgt in opdracht van de Provincie Zuid-Holland een nieuwe laag asfalt en een aantal aanpassingen ter verbetering van de doorstroming en de verkeersveiligheid. Bovendien wordt de N470 de duurzaamste weg van Nederland. Boskalis Nederland voert dit innovatieve project uit in samenwerking met haar partners.

De N470 spaart niet alleen energie, maar wekt ook energie op. Aannemersbedrijf Boskalis Nederland voert het groot onderhoud en beheer voor de komende 12 jaar CO2-negatief uit. Dat betekent dat er meer CO2 wordt gecompenseerd dan uitgestoten tijdens de werkzaamheden en het onderhoud. Dit maakt de weg duurzamer dan CO2-neutraal. Meer informatie over deze weg van de toekomst is te vinden op de website N470geeftenergie.nl.

Bouw nieuwe rotonde

De wegwerkzaamheden voor de N470 zijn opgesplitst in 11 trajectdelen. Deze trajectdelen worden zoveel mogelijk los van elkaar uitgevoerd. Voor de precieze planning kunt u de Bouwapp of de website raadplegen.
Boskalis bouwt van 9 september tot en met 10 oktober op doordeweekse nachten een nieuwe rotonde op de N470. Deze rotonde sluit in de toekomst aan op de Oostelijke Randweg in Pijnacker. Om deze werkzaamheden uit te voeren, wordt de N470 ’s nachts in één rijrichting afgesloten. Deze afsluiting is tussen de rotonde bij de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs en het Tolhekplein in Pijnacker. De rotondes zijn in de overige richtingen normaal te gebruiken. De werkzaamheden vinden plaats tussen 20.00 en 06.00 uur. Op vrijdagen, zaterdagen en zondagen vinden er in deze periode geen werkzaamheden plaats. De N470 is dan gewoon open. Borden geven de omleiding aan.