Maïsdoolhof geopend

Bergschenhoek – Bij boerderij Lansingerland aan de Hoeksekade ging zaterdagmiddag het hek open van het jaarlijkse maïsdoolhof. Met een korte route voor de kleine speurders en een lange voor de grotere bezoekers.

Trees Borkus-Henskens

Dit jaar staat het thema ‘Water’ centraal. In nauwe samenwerking met het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard werden kaartjes vervaardigd met daarop vragen over allerlei zaken die direct of indirect met water te maken hebben.
De eerste tien kinderen die zich zaterdag meldden mochten gratis naar binnen. Het merendeel koos voor de korte route van ongeveer een half uur, omdat het water hen meteen de eerste dag al parten speelde. Het had flink geregend en dan de doolhof op slippers doorkruisen leek geen best plan. Ze konden de route volgen aan de hand van kaarten die ze onderweg tegenkwamen.
Via een app kan de hele grote route worden gevolgd die ongeveer anderhalf uur duurt en waarbij onderweg een vijftiental (water)vragen wordt gesteld en een uitkijktoren staat om het geheel te kunnen overzien. De paden zijn mooi ruim opgezet (anderhalve meter breed) en met een telefoon en de app is de doolhof goed te volgen. Mocht het echt niet lukken en raak je hopeloos verdwaald? Even de boer bellen en hij komt je ‘redden’!
De doolhof blijft in elk geval de hele zomer geopend. Kijk voor meer informatie op de website van boerderij Lansingerland.