Kringmarkt krijgt vorm

Bergschenhoek - Jakobien Talma heeft in Eline van den Bos een goede partner gevonden voor het opzetten van de Kringmarkt in het centrum van Bergschenhoek, één van de Lansingerlandse Initiatieven die op 14 februari aan de gemeenteraad werden gepresenteerd.

De pitch aan de gemeenteraad leverde veel enthousiaste reacties op, vertelt Jakobien. "Die avond maar ook de verschillende reacties na een eerder in De Heraut verschenen oproep heeft duidelijk gemaakt dat de Kringmarkt in Bergschenhoek leeft. Uiteraard zijn we er nog niet. We hebben tot
13 maart de tijd om ons plan bij te schaven, offertes aan te leveren en sponsoren te vinden. Ook zijn we druk bezig met een geschikte ruimte, we willen Bergschenhoek weer bruisend maken. Mocht het in Bergschenhoek niet lukken dan gaan we onderzoeken of er in Berkel of in Bleiswijk mogelijkheden zijn. Misschien heeft iemand nog een tip voor ons?", roepen Jakoben en Eline op.
Inmiddels heeft een aantal vrijwilligers zich aangemeld. "Leuk om te zien hoeveel ideeën mensen hebben. Binnenkort staat een eerste teamdag op het programma om kennis met elkaar te maken en te brainstormen over het concept. Middels werkgroepen wordt daarna verder vorm gegeven aan inrichting, financiën, pr, administratie, kassasysteem en aanvullende activiteiten."

Shop in shop

Voor wie de eerdere berichtgeving over de Kringmarkt heeft gemist lichten we het idee kort toe.
De Kringmarkt is een winkel waar men zelfgemaakte -, tweedehands of nieuwe spullen kan verkopen in een gehuurd kraampje. Een shop in shop als het ware. De verkochte spullen worden afgerekend bij een centrale kassa en de opbrengst gaat vervolgens naar de eigenaar van de verkochte spullen. Met de huur van de kraampjes wil men de lasten van het pand en inrichting bekostigen. Daarnaast is het de bedoeling het sociale aspect vorm te geven door een ontmoetingsplek in de winkel te maken.
"We hebben heel veel ideeën en gaan die zeker nog verder uitdenken. Het belangrijkste voor nu is het pand en het team van vrijwilligers. Met goedkeuring van de gemeente kunnen wij van start", aldus Jakobien. "Het zou helpen als mensen die een bijdrage kunnen leveren aan onze Kringmarkt dit kenbaar maken via onderstaand mailadres. Die bijdrage kan zijn in de vorm van spullen die in de winkel gebruikt kunnen worden zoals vitrines, kasten om te etaleren, balie, ed.. Ook wie een financiële bijdrage overweegt of interesse heeft in het huren van een kraam, kan een mail sturen naar: info.kringmarkt@gmail.com. En dat geldt ook voor vrijwilligers.