BVCB herdenkt oud-voorzitter Rinus van den Hoek

Wisselend succes voor de voetbalclubs uit Lansingerland

Lansingerland - Het ging het afgelopen weekend niet allemaal vanzelf bij de voetbalclubs uit Lansingerland. TOGB, de Vrouwen van Berkel en Soccer Boys moesten de eer aan de tegenstander laten. Berkel kreeg een bonuspunt en winst was er weer voor BVCB dat de laatste weken is opgeklommen naar de vierde plaats in de eerste klasse.

Rien Kuyvenhoven

Nieuwerkerk - Berkel: 2-2

Tegen de verhouding in kwam Berkel in de slotfase uit een spaarzame aanval alsnog langszij en greep hiermee een kostbaar punt op sportpark Dorrestein. Berkel speelde volgens trainer Corian Wigboldus de slechtste wedstrijd van het seizoen Nieuwerkerk mocht het zichzelf aanrekenen dat het slechts één punt overhield aan deze tweekamp. Vroeg in de wedstrijd kwam Nieuwerkerk op voorsprong, 1-0. Enkele minuten later stond onverwacht de gelijkmaker op het bord, Menno Homan en doelman Kevin de Geus begrepen elkaar niet helemaal en Berkel pakte het cadeautje via Patrick van Herwaarden gretig uit, 1-1.
Een kwartier voor het einde kwam de thuisclub verdiend opnieuw op voorsprong, 2-1. Drie minuten later viel de treffer wel aan de andere kant via Stan de Ruig. Berkel stond toen met tien man op het veld door een uitsluiting van Thiom Vis. Uit een hoekschop frommelde Berkel de bal over de doellijn en kreeg het waar het gezien het spelverloop nauwelijks recht op had, 2-2. Nieuwerkerk zette in de blessuretijd nog wel aan, maar Berkel verdedigde met succes de 2-2 al was het met de nodige overtredingen. "Heel slecht", analyseerde Berkel-trainer Corian Wigboldus de wedstrijd na afloop. "Een punt is welkom maar we verdienden niets. Ik noem dit onze slechtste wedstrijd van dit seizoen."

BVCB - Nieuw Lekkerland: 1-0

Na de goede en gewonnen wedstrijden tegen Sparta en Papendrecht zette BVCB ook het duel tegen Nieuw-Lekkerland in winst om. Al was er op het Sporthoekpad nauwelijks sprake van enig vermaak. Met het enige doelpunt van de wedstrijd mocht topscoorder Michael de Rooij zich in de slotfase als matchwinnaar laten bejubelen. Voorafgaand aan het duel stond BVCB-voorzitter Ronald Helden stil bij het recent overlijden van oud-speler en oud-voorzitter Rinus van den Hoek. Aansluitend werd een minuut stilte in acht genomen, waarna de wedstrijd van start ging.
De vreugde over het openingsdoelpunt van de thuisclub was van korte duur, daar arbiter Frank Meeuwenoord een lichte overtreding constateerde. Het rammelde aan alle kanten in de verdediging van de blauw-witten. Net als Vooges ging ook Mitchell Feijen in de fout, maar ook nu wist Nieuw-Lekkerland niet te profiteren en het defensief gerommel af te straffen. Binnen twee minuten in de tweede helft leek BVCB dan toch de score te openen, maar opnieuw werd het doelpunt vanwege een licht vergrijp afgekeurd. Met het invallen van Sinar verscheen ook Nick Walbeek binnen de lijnen. De creatieve middenvelder die dit seizoen nog maar weinig speelminuten heeft gemaakt, zou nog wel eens voor een verrassing kunnen zorgen. Dit keer stond hij met een prima pass aan de wieg van de enige treffer van het magere duel. Vanaf rechts vond hij met een afgemeten voorzet het hoofd van De Rooij die met een voortreffelijke kopbal doelman Ronald Vlot wist te passeren, 1-0. In de slotminuten kreeg Rob Vrijenhoek nog een grote kans om de winst definitief veilig te stellen, maar zijn schot ging hard over.

Soccer Boys - ASC: 0-1

Bij Soccer Boys was het balen na negentig minuten, omdat de wedstrijd in blessuretijd in het voordeel van de ploeg uit Oegstgeest werd beslist. ASC was naar Bleiswijk gekomen om te verdedigen en met lange trappen naar voren Soccer Boys van het lijf te houden. Met vijf man op een rij was de verdedigende instelling goed waarneembaar op sportpark Merenveld. Soccer Boys had deze wedstrijd zo'n tachtig procent balbezit. Noemenswaardige kansen deden zich in de eerste vijfenveertig minuten bijna niet voor.
Splinter Emmelot en Jurian van Eerden kregen in de tweede helft wel mogelijkheden, maar waren niet gelukkig in de afwerking. Soccer Boys creëerde te weinig kansen om aanspraak op drie punten te maken. Die kreeg ASC wel, doordat de bal uit een vrije trap alsnog voor het doel van de thuisclub kwam waar een gelukkig kopbal alsnog doel trof, 0-1. "Dure punten", verklaarde Soccer Boys-trainer Tim van Aalst na afloop met een zuur gezicht. "Mede omdat we anders medekoploper hadden kunnen zijn. Wij waren vanmiddag de enige ploeg die aanspraak op drie punten mocht maken."

Rijnvogels (V) - Berkel: 4-1

De Vrouwen van Berkel hadden de hele week toegeleefd naar de wedstrijd tegen Rijnvogels en hoopten uiteraard op een goed resultaat. Al na twee minuten leek het echter een lastige middag te worden, aangezien Rijnvogels direct de 1-0 scoorde. Berkel herpakte zich prima. Het bleef een open wedstrijd, ook omdat de thuisclub niet doordrukte. Na een kleine twintig minuten een prima redding van Bianca Troost en even later scoorde Jonna Hulshof op schitterende wijze de 1-1. Het was echter de thuisclub die een kwartier voor rust op voorsprong kwam, 2-1. Ondanks kansen van onder andere Celia Chee en Donna de Vos bleef de 2-1 tot de rust staan. In de tweede helft wilde Berkel het verschil wegpoetsen en zette dan ook alles op alles maar helaas was de thuisclub effectiever en zette de 3-1 op het scorebord. Nadat Peta Houting en Anouk Bernoster kansen niet beloond zagen, was het de thuisclub die in de laatste minuut nog wist te scoren, 4-1.
Berkel zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen, het veldspel is absoluut niet verkeerd, maar het scoren ontbreekt. Er is echter nog van alles mogelijk in de Topklasse want de verschillen zijn klein. Alles is er nu op gericht zich veilig te spelen in deze klasse.

TEC - TOGB: 1-0

TOGB speelde een prima wedstrijd tegen TEC, maar moest de punten aan de tegenstander laten. Trainer Jonk: “We hebben als team een goede wedstrijd neergezet. Het veld viel mee, gezien de regen die het heeft moeten verwerken. Wij hebben gestreden als team, stonden goed compact, maar verliezen wel door één moment. We hebben als team niet gekregen waar we wel recht op hadden.”
Na negentig minuten stapten de gastheren door een rake kopbal van TEC-aanvoerder Ket met een 1-0 overwinning van het veld. Het was voor de Gelderse formatie de vijfde zege op rij in de jacht op promotie en voor TOGB de dertiende nederlaag van het seizoen. TEC heeft veel ervaring in de gelederen.
Toch was TOGB naar de mening van Jonk in de eerste helft beter: “We stonden goed, creëerden drie tot vier mogelijkheden terwijl TEC niet verder kwam dan één kans. Organisatorisch hadden we het goed voor elkaar, zodat TEC er niet doorheen kon komen”.
TOGB ging niet bij de pakken neerzitten na de treffer. Sterker, het had drie minuten later eigenlijk recht op een treffer. Kort na de treffer van TEC raakte Youri de Winter van dichtbij de lat. Met iets meer geluk zou zo’n bal wel binnen vallen en staat het 1-1. Het mocht voor de Berkels derde divisieclub niet zo zijn in Tiel.