Alzheimercafé over leefstijl en dementie

Lansingerland – Tijdens het Alzheimercafé op woensdag 13 maart in Bleiswijk wordt de positieve invloed van beweging op mensen met dementie toegelicht. Een leefstijlcoach van Wireless Outdoor Workouts / WOW Vitaal vertelt over beweging in combinatie met muziek en de positieve gevolgen die men hiervan ervaart. Ze zal ook het WOW concept demonstreren, wat nu ingezet wordt bij diverse zorginstellingen in de regio. Aanvang 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur), einde 21.00 uur. De locatie van het Alzheimer café wisselt per maand en is deze maand in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. Er is een informatiestand van Alzheimer Nederland aanwezig. Informatie: Welzijn Lansingerland – Steunpunt Mantelzorg, tel. 010 - 522 55 45 of mail naar mantelzorg@welzijnlansingerland.nl.

Ars Musica danst rond Versailles

Rotterdam - Ars Musica, Barokorkest Rotterdam concerteert met werken uit de Franse barok. Bij enkele werken begeleidt het orkest een groep danseressen. Ars Musica brengt muziek van Couperin, Delalande, Lully, Marais en Rameau ten gehore. Orkestlid en celliste Jolanda de Bree heeft de choreografie voor enkele dansen voor haar rekening genomen. Het geheel staat onder leiding van dirigent Jim Benjamin Roodnat.
Wanneer: zaterdag 23 maart, aanvang 20.00 uur. Locatie: Bergsingelkerk, Bergsingel 150. Entree: € 17,50. Info: www.ars-musica.nl.

Tandem Maatjes zoekt vrijwilligers

Lansingerland: Tandem ondersteunt inwoners uit Lansingerland, van jong tot oud, die graag een maatje willen die hen ondersteunt in het opbouwen van nieuwe of laten herleven van oude contacten. Je kan samen met de inwoner het gebrek aan contact doorbreken en helpen met het leggen van nieuwe contacten. Of gewoon luisteren naar degenen die hun verhaal kwijt willen aan iemand die goed kan luisteren, of even wandelen, kopje koffie drinken. Alles op basis van gelijkwaardigheid iets voor elkaar te betekenen. Is je interesse gewekt, neem dan contact op met ons, a.mullemeister@humanitas.nl tel 06-30737088 of https://www.humanitas.nl/lansingerland.

Spreekuren ouderenadvies

Lansingerland - Zo lang als mogelijk prettig en veilig thuis blijven wonen? De ouderenadviseur van Welzijn Lansingerland denkt met u mee bij vragen over wonen, zorg, welzijn en administratie. Er is geen indicatie nodig om begeleiding of advies te krijgen en de hulp is gratis. Er zijn vrij toegankelijke spreekuren waar u binnen kunt lopen om uw vragen te stellen of advies te krijgen. Kom gerust langs!
-Bergschenhoek, Ontmoet! - Wilhelminastraat 1a - maandag 10.00 – 12.00 uur.
-Bleiswijk, De Leeuwerik - Leeuwerikstraat 2 - donderdag 10.00 – 12.00 uur.
-Berkel en Rodenrijs, De Naeldhorst, Van Naeldwijcklaan 231, dinsdag 10.00 – 12.00 uur.
Bij vragen kan contact worden opgenomen met Welzijn Lansingerland, tel. 010 - 522 55 45 (op werkdagen) of mail naar info@welzijnlansingerland.nl

Bridge Club Lansingerland

Lansingerland - Bij Bridge Club Lansingerland (BCL) wordt op dinsdagavond gespeeld in zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2 in Berkel en Rodenrijs, aanvang 20.00 uur. Op de dinsdagavond wordt in drie lijnen gespeeld in een rankingcompetitie. Op de donderdagochtend, aanvang 09.15 uur, wordt er gespeeld in Het Berghonk, Burg. van Oostenweg 4 te Bergschenhoek. Op donderdag wordt ook een rankingcompetitie gespeeld. Belangstellenden kunnen een aantal keren vrij meespelen. Als u geen partner heeft wordt in overleg gekeken of er een partner beschikbaar is. Inlichtingen voor de dinsdagavond mail naar wsdinsdag@bridgebcl.nl of bel 06-18933266 en voor de donderdagochtend mail naar wsdonderdag@bridgebcl.nl of bel 06-51089512.