Samen Lansingerland

Energietoeslag 2023 of tijdelijk noodfonds energie

Lansingerland - Weet je niet zeker of je in aanmerking komt voor de Energietoeslag 2023 of Tijdelijk Noodfonds kom dan langs op het spreekuur van Samen Doen. De vrijwilligers helpen je graag. Neem in ieder geval alle DigiD‘s en alle inkomens van de gezinsleden vanaf 18 jaar mee.

Energietoeslag 2023

De meeste inwoners van Lansingerland die in aanmerking kwamen voor de energietoeslag 2022 hebben inmiddels ook de energietoeslag 2023 ontvangen. Heb je hem niet ontvangen of de energietoeslag nog niet eerder aangevraagd dan kun je nog een aanvraag indienen voor de energietoeslag 2023 via het formulier op de site van de gemeente Lansingerland.
Voor wie is de energietoeslag 2023:
-voor huishoudens waarbij het (gezamenlijk) inkomen niet hoger is dan 140% van de geldende bijstandsnorm incl. vakantietoeslag;
Inkomenstabel per 1 januari 2024:
-alleenstaande (ouder) 21 jaar tot AOW-leeftijd € 1.797,36
-samenwonend/gehuwd 21 jaar tot AOW-leeftijd € 2.567,66
-alleenstaande (ouder) AOW-leeftijd en ouder € 1.996,06
-samenwonend/gehuwd AOW-leeftijd en ouder € 2.705,25.
Kijk voor meer informatie op: https://www.lansingerland.nl/direct-regelen/werk-en-inkomen/uitkering/energietoeslag-2023/.

Noodfonds

Het Noodfonds Energie is er voor zes maanden voor huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening. Het is dus afhankelijk van je inkomen en je energierekening. Je inkomen mag maximaal 200% van het sociaal minimum zijn. Dat betekent dat het bruto-inkomen per maand lager is dan € 3.200 (alleenstaande) of € 4.480 (samenwonend).
Je hebt een energiecontract voor gas, stroom of warmte op naam van een persoon uit je huishouden en de kosten zijn hoger dan 8 tot 10 procent van het bruto-inkomen per maand.
Informatie: https://www.noodfondsenergie.nl/aanvraagdoen.
De vrijwilligers van het Samen Doen spreekuur helpen je graag om te bespreken of je in aanmerking komt voor de Energietoeslag en/of voor het Noodfonds en helpen je bij deze aanvraag.

Samen Doen spreekuur

Heb je andere vragen op het gebied van financiële regelingen, toeslagen, belasting en woon je in Lansingerland? Heb je ook een minimuminkomen? Kom naar het gratis spreekuur van Samen Doen zodat je samen met een van de vrijwilligers kunt kijken of je van alle regelingen gebruik maakt. Neem altijd je DigD en inkomensoverzicht mee.
Waar en wanneer:
Locatie Bergschenhoek, De Stander, Wilhelminastraat 1, donderdag van 09.00-10.30 uur,
Locatie Bleiswijk, De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, maandag van 13.00-14.30 uur.
Informatie: www.spreekuursamendoen.nl, mail naar inloop@spreekuursamendoen.nl of bel 010 - 522 55 45 (Welzijn Lansingerland).

Samen Lansingerland

Samen Lansingerland is hét loket waar inwoners van Lansingerland terecht kunnen met hun hulpvragen of als zij vrijwillige hulp willen bieden. Of zit je met andere vragen waar je niet uitkomt? Blijf niet tobben. Naast de vrijwilligers van Samen Doen zijn er nog veel meer vrijwilligersorganisaties: er is er altijd wel één waar je je vraag kunt stellen en die je verder kan helpen. Kijk op https://www.komerbijlansingerland.nl/ik-zoek-hulp/ , bel naar 010 - 310 10 12 of mail naar info@swsl.nl.