Interkerkelijk evenement

LADIESNIGHT vol ontspanning, humor en bemoediging

Lansingerland - Het interkerkelijk evenement voor vrouwen van alle gezindten, met de uitnodigende naam LADIESNIGHT, vindt dit jaar voor de achtste keer plaats. De locatie is telkens wisselend en is nu voor de eerste keer in de Bron in Berkel en Rodenrijs. Het initiatief is in 2015 ontstaan in de hervormde kerk in Bergschenhoek. Inmiddels worden alle kerken in Lansingerland erbij betrokken. Op het programma van vrijdagavond 8 maart staan twee acts met na afloop een high wine/juice.

Ingrid Leegsma

Het organisatiecomité bestaat uit zes vrouwen van drie verschillende kerken.
Elma van der Maarl, Eline Vermeer en Gonnie Voogt vertellen enthousiast over hun LADIESNIGHT.
“Doel van de avond is vrouwen een gezellige avond bezorgen, met ontmoeting en entertainment", vertelt Elma. “Er is een duidelijke behoefte om met vrouwen onder elkaar te zijn en te praten over dingen die ons bezighouden. Dat kan bemoedigend zijn voor vrouwen die het moeilijk hebben, maar het is ook gewoon gezellig om met elkaar een wijntje of een sapje te drinken.”
Eline vult aan: “We willen laagdrempelig zijn, voor alle vrouwen toegankelijk, jong en oud, kerkelijk en niet kerkelijk, vanaf een jaar of twintig. Voorgaande jaren kwamen er rond de 200 vrouwen op af, maar we willen zo veel mogelijk vrouwen bereiken. Iedereen is welkom en kan gezellig een buurvrouw of vriendin meenemen.”

Invulling programma

Het thema is dit jaar “Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet”. Het gaat om verschillende manieren van zien. Blinde kleinkunstenares Charlotte Glorie geeft op eigen wijze invulling aan dit thema. Zij zingt, speelt piano en deelt op een bijzondere manier met haar publiek hoe zij omgaat met haar beperking.
“Elk jaar hebben we een andere invulling van het programma. Vorig jaar hadden we toneel. Het moet vooral ontspanning en ontmoeting brengen, geen zware thema’s”, aldus Elma. “We hopen weer veel vrouwen te mogen verwelkomen!”

Verschillende locaties

Het streven is om het evenement elk jaar op een andere locatie te houden. Dit keer is het voor het eerst in de Bron. De toegangsprijs is zo laag mogelijk gehouden door de avond tegen kostprijs te organiseren. Hapjes en drankjes worden door de dames zelf ingekocht en verzorgd. Alles wordt door vrijwilligers gedaan, behalve de optredens.
Gonnie: “De acts worden uitgevoerd boven in de kerkzaal, voor de high wine gaan we naar beneden, waar een gezellige ruimte met bar is. Maar we vinden het leuk om steeds een andere geschikte locatie te hebben in Lansingerland, dus we roepen alle kerken op om te bekijken of we volgend jaar van hun gebouw gebruik kunnen maken.”
LADIESNIGHT op 8 maart begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Locatie de Bron, Rodenrijseweg 97, Berkel en Rodenrijs.
Kaarten à € 15 zijn te koop bij boekhandel Janneke of via Ladiesnightlansingerland@gmail.com.