Familie in actie voor Naziha

Bergschenhoek - In juni vorig jaar kreeg Naziha (52) te horen dat zij aan een agressieve vorm van lymfeklierkanker leed. Na een zwaar traject werd de inwoonster van Bergschenhoek kankervrij verklaard. Al na twee weken kreeg ze weer klachten. Om een behandeling in Turkije te kunnen betalen, is haar familie via Gofundme een inzamelingsactie gestart.

Naziha is moeder van drie zonen en getrouwd met Bachir. Het gezin - en in het bijzonder Naziha - beleefde vorig jaar een zware periode waarin de aangetaste lymfklieren en de uitzaaiingen naar haar botten gedurende zes maanden intentief werden behandeld.
Het bericht dat de ziekte weg was, betekende voor het gezin dat zij weer plannen voor hun toekomst konden maken. Het hartverscheurende nieuws dat de kanker weer terug was, gaf het gezin en haar familie veel verdriet en was een grote klap. Het gaat nu om een zeldzame en agressieve vorm van kanker die zich in haar centrale zenuwstelsel heeft gevestigd. Desondanks heeft zij opnieuw al haar kracht en positiviteit bij elkaar geraapt en is opnieuw begonnen aan een behandeltraject. Helaas heeft zij tijdens de behandeling Covid en een longontsteking opgelopen waardoor de behandeling tijdelijk gestaakt moest worden. Naziha is nu hersteld van Covid en longontsteking, maar het ziekenhuis heeft aangegeven niet meer verder te willen met de behandeling, omdat zij vinden dat het na één van twee verschillende kuren niet voldoende aanslaat.
De familie is echter nog niet klaar om de strijd op te geven. Zij hebben daarom overleg gehad met artsen in Turkije en zij zien nog wel behandelmogelijkheden. Naziha zal zo snel mogelijk naar Turkije worden overgebracht, aangezien haar situatie snel achteruit gaat.
Er is geld nodig voor de reis, de behandeling en het verblijf. De artsen verwachten dat ze ongeveer drie maanden in Turkije zal verblijven. Als familie heeft men een gedeelte van het bedrag kunnen verzamelen, maar helaas lukt het niet om het gehele bedrag te dekken.
De familie is daarom een actie via Gofundmee gestart. Wie een bijdrage wil leveren, kan terecht op de website https://gofundme/382153fc .