CVV Berkel en trainer Corian Wigboldus verlengen samenwerking

Berkel en Rodenrijs - In navolging van buurman TOGB heeft ook CVV Berkel het contract met haar trainer Corian Wigboldus verlengd. Bij TOGB gaat het om verlenging van het contract met Jonathan Jonk met twee jaar. Berkel heeft de samenwerking met Wigboldus met één jaar verlengd. Beide trainers zijn aan hun eerste seizoen op sportpark Het Hoge Land bezig. Het contract met de vrouwentrainer van Berkel, Benny Bensaid, krijgt na dit seizoen geen vervolg.

Rien Kuyvenhoven

TOGB - Baronie: 2-0

TOGB versloeg op sportpark Het Hoge Land rode lantaarndrager VV Baronie met 2-0, waarmee het de zorgen voor de Brabantse formatie vergrootte. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Broekhuizen maakten de gastheren duidelijk dat er voor Baronie niets te halen viel in Berkel en Rodenrijs. De geluksfactor bij slecht uitverdedigen van de gasten bracht de Berkelse ploeg op het goede spoor, waar Merick Heintjes van kon profiteren, 1-0.
TOGB slaagde er in het begin van de tweede helft nog niet in de marge te vergroten. Er waren kansen voor Max le Févre en Jay Zandbergen die met een prima voorzet Michel van der Elst wist te bereiken. De kopbal van Van der Elst leverde slechts een corner op. Slierendrecht kreeg in het vervolg van de tweede helft uiteindelijk de bal, controleerde deze, sneed naar binnen en liet met een geplaatst schot Baronie doelman Brand kansloos, 2-0. Een minuut later mocht Slierendrecht nogmaals naar binnen komen, weer aanleggen, maar nu wist doelman Brand ten koste van een corner een derde TOGB-treffer te voorkomen
"We hebben gedaan wat we moesten doen", aldus een tevreden TOGB-trainer Jonk na afloop. “We hebben vandaag gedaan wat we moesten doen, deze wedstrijd winnen. Nu gaan we zorgen dat iedereen er over twee weken weer bij kan zijn in het treffen met Unitas. We weten dat de komende wedstrijden belangrijk zijn voor het verloop van het tweede deel van het seizoen."

BVCB - DCV: 1-3

Een opmerking van een trouwe toeschouwer tijdens de wedstrijd van BVCB tegen het bezoekende DCV uit Krimpen aan den IJssel sprak boekdelen. "Deze wedstrijd doet alleen maar pijn aan je ogen." Het was een opmerking die de lading volkomen zou dekken. Vooral in de eerste helft was het niet om aan te zien. Na de vroege voorsprong, na een kwartier, van DCV, kabbelde de wedstrijd voort zonder hoogtepunten van beide partijen. Het overwicht was voor de gasten die enkele goede mogelijkheden niet wisten te benutten. In de tweede helft ontstond er wat meer agressie bij de Hoekse formatie waar een volgende opmerking van "hé, er zit beweging in" de pijn in de ogen iets zou verzachten.
Een scrimmage voor het doel van DCV riep de vraag op of de bal over de doellijn was geweest. Het meer druk zetten in vergelijking met de eerste rondgang bracht voor BVCB de gelijkmaker via Mitchell Feijen, 1-1. BVCB kon niet lang van deze opleving genieten doordat Carlo de Reuver - wel of niet in buitenspelpositie - zijn ploeg andermaal aan een voorsprong hielp, 1-2. BVCB-trainer Dick Boereboom bracht nog een reeks wissels binnen de lijnen om het getij te keren. De uitval van DCV in de slotfase werd bij BVCB als een mokerslag ontvangen, 1-3.

VFC - Berkel: 6-0

Berkel had een complete offday in Vlaardingen bij VFC. De Berkelse ploeg moet het voorlopig stellen zonder doelman Jim Visser die door een bedrijfsongeval zijn vingers en een hand beschadigde en vrijdag nog geopereerd werd. Afgewacht moet worden hoe de genezing zich zal ontwikkelen. Zoals gezegd heeft Berkel de samenwerking met trainer Corian Wigboldus met een jaar verlengd. Volgens Christiaan Verhoef, bestuurslid Technische Zaken, bestaat er een goed gevoel bij de drie partijen, spelers, bestuur en de trainer zelf. "Alle partijen toonden zich tevreden en willen dan ook de samenwerking nog een jaar voortzetten en misschien de staf nog iets uitbreiden."
"Ik ben absoluut blij met de kans om verder te gaan bij Berkel", is de eerste reactie van Corian Wigboldus over de nieuwe overeenkomst met Berkel. "Een gezellige, warme club met ambities, maar ook realiteitszin. Ik dacht de verlenging van mijn contract met een overwinning te kunnen vieren, maar dat liep anders. Deze nederlaag kwam wel even hard aan, maar het missen van veel spelers tegen deze sterke tegenstander is hier mede de oorzaak van", aldus Wigboldus.
Het gemis van spelers werd in de eerste helft nog wel door Berkel met slechts één tegendoelpunt ondervangen. Maar nummer twee en drie braken even voor rust en na de thee de ploeg op. "Dit was één van de betere ploegen in onze afdeling. Wij weten te weinig kansen te creëren, maar blijven werken om Berkel op een hoger plan te krijgen."

Soccer Boys - Altior: 4-2

De ploeg uit Langeraar bleek in de tweede helft geen partij te zijn voor het elftal van Soccer Boys-trainer Tim van Aalst die deze overwinning zou begroeten met de woorden "prettig en overtuigend". Een wedstrijd die door de gasten werd gekenmerkt door harde tackels op de aanvallers uit Bleiswijk. Deze stugge tegenstander werd in de eerste helft op een achterstand gezet door een doelpunt van Ruben van den Bosch die na de pauze ook nummer twee voor zijn rekening nam. De tweede helft zou nog meer doelpunten opleveren, waarmee Soccer Boys zijn aspiraties voor dit seizoen gestalte zou geven. Nadat Mats van Ruler nummer drie op het scorebord had gebracht kregen de Bleiswijkers een strafschop tegen, 3-1. Het vervolg was duidelijk voor de thuisclub die met een doelpunt van Jorren Plugge naar 4-1 kon uitlopen. Ook de tweede strafschop, tot ergernis bij de thuisclub beide gegeven voor een schouderduw, werd 'beloond' met een strafschop en zou Gino Zeelenberg rood opleveren voor zijn tweede waarschuwing via geel.

Oranje Nassau (V) - Berkel: 2-1

Berkel gaat niet verder met vrouwentrainer Benny Bensaid die het moeilijk heeft met zijn ploeg in de Topklasse. Beide partijen gaan in goed overleg aan het einde van het seizoen uit elkaar. "We hebben hier te maken met twee partijen die er verschillend in zitten", zegt Christiaan Verhoef, bestuurslid Technische Zaken. "In de Topklasse trainen de meeste ploegen driemaal per week. Dus is het voor onze vrouwen aanpoten tegen soms heel sterke tegenstanders. Maar we krijgen nog voldoende wedstrijden waarin we wel punten zullen kunnen behalen."
Oranje Nassau en Berkel zijn in de onderlinge duels altijd aan elkaar gewaagd en ook in het verre Groningen was dit het geval. Berkel moet punten pakken in de strijd tegen degradatie en begon lekker brutaal aan de wedstrijd. Dat resulteerde al vroeg in de dan verdiende voorsprong, een assist van Celia Chee werd perfect afgerond door Peta Houting, 0-1. In de 28e minuut scoorde de thuisclub,1-1. Voor rust hield Bianca Troost met enkele schitterende reddingen Berkel in de wedstrijd. In de tweede helft wist Oranje Nassau in de 53e minuut op een 2-1 voorsprong te komen. Een tegenvaller voor Berkel dat in het restant van de wedstrijd alles op alles zette om er nog een goed resultaat uit te slepen maar de kansen werden helaas niet benut.