Gratis theatervoorstelling van opbrengst wintermarkt

Spetterende nostalgie in 'Het kleine café'

Bleiswijk - Welzijn Lansingerland organiseerde in de Leeuwerik op zaterdag 13 januari een theatervoorstelling speciaal voor ouderen. Vanuit hun café Mooi Weer schotelden Willeke Heijstee en Jan-Pieter Maaijwee het publiek een levendige voorstelling voor, met voor iedereen herkenbare gebeurtenissen en liedjes uit de zestiger en zeventiger jaren.

Ruud van den Braak

De door de vrijwilligers van team Welzijn De Leeuwerik in november georganiseerde wintermarkt kende een zodanige opbrengst dat de voorstelling 'Het kleine café' door theatergroep Mooi Weer gratis aangeboden kon worden.
Voor de ruim honderd aanwezigen werd het een middag van vrolijke herkenning met luisterliedjes, meezingers en talloze herinneringen. Alles passeerde de revue: van de autoloze zondagen tot aan de recepten uit grootmoeders tijd en van Wim Sonneveld tot Ramses Shaffy.
In café 'Mooi Weer' hecht men aan de jaren zestig en zeventig. Geen moderne zaken als Latte Machiatto, maar gewoon een eerlijk bakkie koffie met Rita Corita en ‘ranja met een rietje’ van Johny Lion. Ook serieuze bespiegelingen van het leven ontbraken niet: Yesterday van de Beatles en Het testament van Boudewijn de Groot gaven hier gezicht aan. De verhaallijn werd gevormd door een pub-quiz waarin zowel de vragen als de antwoorden weer aanleiding gaven tot het volgende liedje. Zo wisselden scènes, interactie met het publiek en muziek zich in een levendig tempo af.
Dat het hier om professionele artiesten gaat, bleek wel uit de zang van Willeke die vlekkeloos toch niet de makkelijke liedjes als: ‘De minutenwals’ van Jasperina de Jong en ‘Wuthering Heights’ van Kate Bush ten gehore bracht. Ook aan de kwaliteit van het geluid en de verstaanbaarheid was veel aandacht besteed, waardoor voor iedereen alles prima te volgen was.
De voorstelling van tweemaal 45 minuten vloog voorbij en op de vraag wat de toekomst brengen gaat, kon alleen maar geantwoord worden met een lied: ‘Que sera sera, What will be will be’.