Twee ereburgers voor Lansingerland

Lansingerland - Burgemeester Pieter van de Stadt reikte op vrijdag 18 mei een gemeentelijke erepenning uit aan Cor Vuik en Leo de Ruiter die zich jarenlang verdienstelijk hebben gemaakt ten gunste van het Rottemerengebied. Een mooie kroon op hun bijzondere en jarenlange werk voor de gemeente Lansingerland.

Het tweetal is bijna 40 jaar actief geweest in het Rottemerengebied. Mede door hun inzet hebben inwoners van Lansingerland optimaal kunnen genieten van het recreatiegebied.
De erepenning is een gemeentelijke onderscheiding die waardering uitspreekt voor inwoners en niet-inwoners die zich bijzonder hebben onderscheiden op maatschappelijk, cultureel, sportief en economisch terrein of in hun werk of in een combinatie van beide.

Waardering

Cor Vuik, Rayon Kantonnier, bij Regio de Landen, Sectie onderhoud in Bleiswijk, zorgde er mede voor dat het recreatiegebied vorm kreeg en altijd schoon heel en veilig was. Het was in die tijd nog veel handwerk wat altijd zelfstandig werd uitgevoerd. Het werk was altijd divers en onvoorspelbaar.
De recreanten waren Cor altijd zeer dankbaar voor het vele werk wat hij heeft verzet. In het verleden had iedere onderhoudsmedewerker zijn eigen deelgebied waar hij verantwoordelijk voor was. Cor was in zijn eentje verantwoordelijk voor het Lage en het Hoge Bergse Bos. Hij wist werkelijk alles te vinden en hield het bos in topconditie. Veel recreanten kennen Cor dan ook persoonlijk. Cor wist ook zijn deskundigheid met veel geduld over te brengen op nieuwe medewerkers. Mede vanwege zijn buitengewone kennis en kunde zal hij worden gemist in het bos.
Leo de Ruiter, monteur afdeling Milieu / Landschap / Recreatie in Bleiswijk, heeft er voor gezorgd dat de inwoners van Bleiswijk en omgeving veilig konden zwemmen in het Elysium. Leo heeft zo’n 40 jaar het recreatiegebied Rottemeren technisch draaiende te houden. Met zijn technische kennis had hij overal een oplossing voor en stond hij dag en nacht klaar als er een storing was. Ook Leo was altijd in staat om zijn vakkennis goed over te dragen op de jeugd. De jeugd maakt daar tot op heden nog steeds dankbaar gebruik van.