Eerste paal voor uitbreiding Gouden Harpbuurt

Berkel en Rodenrijs – Met het slaan van de eerste paal voor uitbreiding van de Gouden Harpbuurt is de huizenbouw in deze buurt ongeveer op de helft. Woensdag 16 mei assisteerden burgemeester Pieter van de Stadt en toekomstig bewoner Marc van Wezenberg de heibaas, waarbij ze beiden scherp in de gaten hielden of de paal er wel recht in ging. Ze konden tevreden zijn.

Trees Borkus-Henskens

Met elkaar wandelden de kopers, de ontwikkelaar en de aannemer door een deel van de wijk naar de plek waar de heistelling klaar stond. Langs woningen die reeds werden opgeleverd en inmiddels bewoond, maar ook woningen die in aanbouw zijn. Zo kreeg men een goede indruk van de fraai ogende buurt.
In de fase waarvoor de eerste paal werd geslagen zullen twaalf vrijstaande villa’s en twintig twee-onder-één-kapwoningen worden gerealiseerd. Vlak achter basisschool De Klipper komen op een wooneiland acht tweekappers en acht villa’s. Aan de rand van de Gouden Harpbuurt komen nog eens twaalf tweekappers en vier villa’s met een tuin aan het water.
Ontwikkelaar Peter van Swam wist: “Het merendeel van de kopers komt uit Berkel en Rodenrijs; ditmaal zelfs 24 van de 32. Zij laten daar een woning achter om in een buurt te komen wonen die een 8.2 waardering scoort.” De burgemeester vulde aan: “Het is en wordt een mooie buurt, maar de bewoners geven de wijk vorm. Een pracht buurt met goed openbaar vervoer, winkels, goede uitvalswegen; een omgeving waaruit u niet meer weg wilt; u blijft!”
De oplevering is naar verwachting vanaf het einde van het tweede kwartaal volgend jaar.