Bleiswijk Open 2018 met vijf voormalige wereldtoppers

Bleiswijk - De organisatie van het Bleiswijk Open 2018 grijpt het jubileumjaar van de LTV Bleiswijk aan om een spectaculair programma neer te zetten. Het Bleiswijk Open 2018 van 11 t/m 19 augustus krijgt een ‘Legends’-editie met vijf oud-topspelers.

Trees Borkus-Henskens

Het Bleiswijk Open vormt onderdeel van het Rotterdams Tenniscircuit dat over ruim een maand van start gaat met toernooien. Het blijft vanzelfsprekend voor alle spelers in de categorie 2 t/m 8 een ‘gewoon’ open toernooi, maar voor deze bijzondere editie is het de organisatie gelukt niet één maar vijf wereldtoppers op de baan uit te nodigen. Naast de twee spelers die al eerder deelnamen aan de Bleiswijk Open - Martin Verkerk en Paul Haarhuis – is het ditmaal ook gelukt tweevoudig wereldkampioen Jacco Eltingh voor het eerst naar Bleiswijk te halen. Spectaculair is tevens de komst van Sjeng Schalken: de voormalig nr. 11 van de wereld, met driemaal een kwart finale tijdens Wimbledon. Ook de Franse Davis Cupheld Henri Leconte komt naar Bleiswijk. Voormalig nr. 5 van de wereld en Roland Garros finalist gaat zijn debuut maken op het Bleiswijk Open.

Een hele klus

Roland van Meggelen, al 25 jaar actief binnen de organisatie van het Bleiswijk Open, waarvan een groot deel als wedstrijdleider en toernooidirecteur, blijkt het niet snel op te geven.
“Het is een kwestie van volhouden, appen, mailen en de agenda’s naast elkaar leggen. In 2011 sprak ik af met Paul Haarhuis, maar het bleef toch tot het laatste moment spannend of het allemaal zou lukken. Na die editie hoorde ik van alle kanten ‘nu stop je zeker, want mooier kan het niet worden’. Maar in 2012 kwamen Paul Haarhuis en Raemon Sluiter en het werd een compleet feest op en langs de baan. In 2016 – zo’n mooi feest moet je niet ieder jaar organiseren, dus er zaten een paar jaar tussen met een ‘gewoon’ Bleiswijk Open – kwam Martin Verkerk en ook in 2017 was hij weer van de partij.”
Het jaar 2018 zou een bijzonder jaar worden, want niet alleen zet Roland samen met een goed team al 25 jaar de schouders onder het Bleiswijk Open, maar bovendien viert LTV Bleiswijk dit jaar tevens het 50-jarig bestaan.
“In een vroeg stadium ben ik weer gaan appen en wat eigenlijk niemand voor mogelijk had gehouden werd werkelijkheid: de vier Nederlandse toppers houden hun agenda vrij voor het Bleiswijk Open. Maar ik wilde nog één aparte speler aantrekken. Dat werd de Fransman Henri Leconte, de meest geboekte speler ter wereld! Toen dat bekend werd bood het Worldhotel Wings op het terrein van Rotterdam The Hague Airport spontaan aan dat de toppers die te ver weg wonen daar kunnen komen overnachten!”

Fiat van baansponsoren

De keuze van deze Legends-editie werd direct enthousiast gehoord door de tien baansponsoren van het Bleiswijk Open. “Alle bestaande partners hebben dit mogelijk gemaakt,” benadrukt Roland. De spelers zullen in een onderlinge poule zowel singelen als dubbelen. Op vrijdag 17 augustus zullen ze de eerste wedstrijden spelen. Op zaterdagavond 18 augustus zal het koppel Haarhuis/Eltingh het opnemen tegen de winnaars van de HD2-categorie. Zondag 19 augustus staat om 10.00 uur de breakfasttalk over topsport en ondernemers op het programma.
Hij heeft echter wel een grote wens. “Nu alles betaald is door onze sponsoren willen we 100% van de tribune-opbrengst doneren aan het KWF Kankerfonds. Deze donatie moet natuurlijk met dit deelnemersveld enorm hoog gaan worden. De mogelijkheden zijn er om als bedrijf en individu hieraan mee te werken. Wij zullen hiervoor dan ook speciale tribunekaarten gaan verkopen. We hebben dagelijks plek voor 400 bezoekers op de tribunes. Daarvoor kunnen kaarten worden gekocht: gouden, zilveren en bronzen.
Meer informatie hierover staat op de website www.ltvbleiswijk.nl onder het kopje 'Onze toernooien/Bleiswijk Open/Tribunekaarten' of u kunt een e-mail sturen aan: bwolegends@ltvbleiswijk.nl.
“Een bijzonder programma, door de hele vereniging gedragen, past in het jubileumjaar van de club en nog beter bij de behoefte van onze bezoekers,” aldus de trotse toernooidirecteur Roland van Meggelen. “We zullen alles goed faciliteren en mooie tribunes neerzetten, zodat we veel mensen op ons park kunnen begroeten.”