Donderdag 19 april gaat de Rotta Natuurwerkgroep samen met de Vlinderstichting en SBB graan en bloemen inzaaien langs de Limiettocht (de watergang tussen de tuinbouwgebieden van Bergschenhoek en Bleiswijk) in het Rottemerengebied.

Het gaat niet goed met de vlinders en wilde bijen in Nederland. Rotta wil een steentje bijdragen aan verbetering van de leefomstandigheden voor insecten.
Een maaibeheer met aandacht voor bloeiende planten is een goed begin, maar het duurt lang voordat er verbetering optreedt, het inzaaien met een z.g. vlindermengsel kan de boel versnellen en gebeurt op initiatief van de Vlinderstichting op veel plaatsen in Nederland.
Rotta pakt de handschoen op en zaait op eigen kosten twee akkertjes in met 10.000 vierkante meter graan en akkerkruiden zoals klaproos en korenbloem. De Vlinderstichting bekostigt het inzaaien van een berm met een margrietmengsel. Een proefveldje in de Kooipolder leverde vorig jaar al een mooi beeld op.
Langs het fietspad van de Limiettocht in de Kooipolder wordt een strook van 400 meter lang ingezaaid, en verder in de Kooipolder wordt een voorbeeldakker met verschillende graansoorten, klavers en bloemranden ingezaaid.
Gestart wordt op donderdag 19 april om 10.00 uur. Info: Rien v.d. Vorm, tel. 06 - 27890077.