VVD in actie op Open Dag HVB

Bleiswijk - Zondag 14 mei was het weer een succesvolle open dag van Hockeyvereniging Bleiswijk (HVB). Ieder jaar opnieuw zorgt de Lansingerlandse VVD dan voor versgebakken pannenkoeken.

Bart van Wanroij, voorzitter van de Lansingerlandse VVD, bakt dan met groot plezier de honderden pannenkoeken. "Het is ieder jaar een hele operatie met plannen en voorbereiden. Maar zodra alles staat, de pannenkoeken zijn gebakken en ik al die glimlachen zie op de gezichten van de kinderen, weet ik weer waarvoor ik het doe." Christiaan Toussaint, Bleiswijker en gemeenteraadslid voor de VVD, sprak vorig jaar met toenmalig bestuurslid van HVB Patricia van den Kieboom. "Patricia vertelde mij dat HVB jarenlang bezig was om de verkeersonveilige situatie aan de Merenweg aan te kaarten bij de gemeente", zegt Toussaint. "Zonder succes. Toen ik hoorde over het probleem en het zelf zag ben ik direct met de gemeente gaan praten. Daarop heeft de gemeente snel en effectief gehandeld door veiligheidsmaatregelen te treffen." Afgelopen zomer heeft de gemeente de begroeiing bij de oversteekplaats gesnoeid voor een beter zicht op aankomend en overstekend verkeer. Verder zijn er nieuwe verkeersborden met reflecterende randen geplaatst en de maximumsnelheid is op de weg gemarkeerd. Toussaint is tevreden met de verbeteringen van de gemeente.
Marian Kruijsifix, huidig bestuurslid van de HVB, waardeert de inzet van de Lansingerlandse VVD. "Niet alleen bakken ze pannenkoeken, maar ze hebben ook de verkeersonveilige situatie bij onze vereniging aangepakt."