Bleiswijk/Zoetermeer - Weidevogels heeft afgelopen zaterdag een zeer belangrijke stap gezet naar het kampioenschap in de tweede klasse. In Zoetermeer wist de ploeg van Peter de Waard net aan te winnen van directe concurrent Phoenix. Aan het begin van de wedstrijd had Weidevogels het goed onder controle. De Bleiswijkers kwamen weliswaar met 1-0 achter, maar namen daarna al snel een 2-6 voorsprong. In de rest van de eerste helft hadden zij ook de touwtjes in handen, wat resulteerde in een 4-9 ruststand. Na rust nam Phoenix het initiatief over. Het lukte Weidevogels lang niet om te scoren en zo kon Phoenix de achterstand omdraaien naar een 10-9 voorsprong. Weidevogels kwam daarna steeds weer op gelijke hoogte, maar kwam in de spannende slotfase nog maar een keer op voorsprong: 12-13. Dat bleek precies genoeg om de winst toch binnen te slepen.
“De eerste helft hebben we de opdrachten perfect uitgevoerd, in de rust heeft Phoenix het een en andere omgezet en toen viel al snel de eerste bij hen. Dan krijgen ze het geloof, gaat het publiek erachter staan en komen ze dichtbij”, verklaart De Waard. Hij en zijn ploeg zien Phoenix als hun grootste concurrent. “Daarom is het ook belangrijk dat we veerkracht hebben getoond en wat hebben omgezet, waardoor we de winst konden pakken.”
Weidevogels kan op zaterdag 3 juni al kampioen worden. De wedstrijd tegen nummer vier ODO start om 15.30 uur op het sportcomplex Merenveld in Bleiswijk.