Doe Dag in Techniek

Oostland - Op zaterdag 17 juni van 10.00 tot 15.00 uur is de eerste ‘Doe Dag in Techniek’ voor leerlingen van de basisschool en 1e jaars vmbo-leerlingen, jongeren van 8 tot 13 jaar. Samen met hun ouders zijn zij van harte welkom bij Van Vliet Vorkheftrucks, Heulweg 6 te Pijnacker (bedrijvenpark De Boezem).

Doel van deze dag is de jeugd op een informele en speelse wijze te laten kennismaken met technische opleidingen en beroepen. "Het wordt een leuke dag met veel activiteiten, waardoor kinderen zelf kunnen ondervinden hoe leuk het is om voor een technisch beroep te kiezen", licht Oscar van Buijtene van OBS Groep toe. "Elk bedrijf dat deelneemt aan deze dag krijgt een stand, waar leerlingen op een interactieve manier kunnen zien en ervaren dat techniek onmisbaar is om iets te maken. Techniek is overal. We hebben verschillende opdrachten verzonnen die ze mee naar huis mogen nemen, zoals een lasopdracht, een 3D print of CAD-tekening maken. Dat zijn opdrachten die leerlingen bij het bedrijf van Leco van Vliet, waar we te gast zijn, binnen kunnen doen. Ook zijn er buiten opdrachten die uitdaging bieden, bijvoorbeeld zand verplaatsen met een kleine shovel. We willen laten zien, dat als leerlingen kiezen voor techniek, ze kiezen voor een mooie toekomst."

Beroepenmarkt

Daarnaast zijn er onderwijsinstellingen aanwezig die de mogelijkheden en het aanbod in techniekopleidingen laten zien, zowel in voortgezet onderwijs als op mbo-niveau. Deze dag wordt mede georganiseerd door Leonie van Haren van SOB Oostland en de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Oproep

Ook belangstellende jeugd en hun ouders uit Lansingerland zijn welkom. En dat geldt ook voor deelnemende bedrijven. "Er zijn al diverse enthousiaste bedrijven die zich hebben aangemeld om deel te nemen, zoals Van Vliet Vorkheftrucks, Schouten techniekgroep BV, Bouwbedrijf E.S. Van Venrooij, OW Machinebouw, Artomations, K.A. van Daalen, Meerbouw en 247 Watersnijden. Sluit ook aan en laat zien in wat voor boeiende sector je werkt, die veel toekomst biedt aan deze jongeren. Zij zijn immers onze werknemers van de toekomst en vanwege het arbeidstekort is het verstandig om hen zo vroeg mogelijk te interesseren. Wie weet is op termijn een vervolgstap een stageplaats en daarna een dienstverband?"
Voor vragen over deelname of aanmelden als standhouder, mail naar jose@flatoncta.nl.