Benny Bensaid en Ron de Rooij nieuwe begeleiding bij de vrouwen

Corian Wigboldus nieuwe hoofdtrainer CVV Berkel

Berkel en Rodenrijs - Een dag nadat de kruitdampen boven het Berkelse sportpark Het Hoge Land na de promotie van de dames naar de Topklasse waren opgetrokken, presenteerde het bestuur van Berkel drie nieuwe trainers. Corian Wigboldus (32) is de opvolger van Jan van der Lugt. Bij het eerste team van de vrouwen neemt Benny Bensaid het stokje over van Sanne Dekkers. Ron de Rooij gaat in het nieuwe seizoen het tweede team van de vrouwen begeleiden.

Rien Kuyvenhoven

Corian Wigboldus begon als jeugdtrainer toen hij 18 jaar was nadat hij eerst zelf bij Delta Sports in Houten speelde. Na Kampong in Utrecht volgden onder andere Alphense Boys, Vitesse, FC Utrecht en de KNVB. Onderweg werden diverse trainersdiploma’s behaald. Na dit seizoen trainer te zijn geweest bij Alphense Boys (trainer O21) hebben beide partijen in goed overleg besloten de samenwerking na dit seizoen niet voort te zetten. Komend seizoen zal de inwoner van Utrecht het eerste seniorenteam van CVV Berkel gaan trainen en begeleiden.
"Ik ben enthousiast over deze verandering en kijk er naar uit om me te verdiepen in de voetballers van Berkel en alles wat er komt kijken bij een vlaggenteam van een vereniging. Het zal een groot verschil zijn met wat ik gewend ben. Een staf om je heen en meer begeleiding. Ik heb de laatste jaren op dit punt veel rond gekeken en voelde dat het nu tijd was deze stap te gaan maken." Ondertussen heb ik me verdiept in de club alhoewel ik ze nog niet heb zien spelen, maar dat zal niet lang meer duren. Wat ik wel heb mogen ervaren is dat Berkel een prima accommodatie heeft. En er staat nog wat te gebeuren", doelend op het feit dat eerdaags wordt begonnen met het aanbrengen van kunstgras op het hoofdveld.

Vissen

In 1999 kwam Benny Bensaid (47) uit zijn vaderland Tunesië naar Nederland om bij een reeks hoog spelende amateurclubs te gaan voetballen. Daarna ging hij als trainer verder. Hij begon bij ESTO uit Bodegraven waar hij direct al kampioen werd met de vrouwen. Ook kreeg hij RCL onder zijn hoede. Opmerkelijk was zijn overstap als assistent naar BVCB met als hoofdtrainer Jan Everse. Nu treedt hij aan als trainer bij de Vrouwen van Berkel. "Ik ken Berkel omdat ik met RCL tegen hen heb gespeeld. Berkel Vrouwen is een goede en bekende club hier in de regio. Kijk maar wat ze al bereikt hebben. Mijn belangrijkste motivatie is de overdracht van kennis en ervaring, het zorgen voor een goede ontwikkeling en het behalen van resultaten. Dit alles met hard werken en plezier. Berkel heeft in deze tak van de vereniging ook veel jeugd. Dus is er wat betreft de toekomst een grote vijver om in te vissen. Ik weet dat het team een sterk collectief heeft en Sanne Dekkers heeft hier de afgelopen jaren goed werk verricht. Mijn ambitie is de meiden en de club op dit niveau te houden."

Plezier

Het wordt voor Ron de Rooij (47) een klus dicht bij huis. Aangestoken door het lidmaatschap van zijn dochter Anouk komt het trainerschap van het tweede team bij Berkel niet helemaal onverwachts. Via het derde team van de Berkelse club stapt hij dus volgend jaar over naar de reserves met als voordeel dat hij Berkel al behoorlijk goed kent. Zelf was hij in het verleden speler bij het nu niet meer bestaande St. Lodewijk in Hillegersberg en via Xerxes en Leonidas maakt hij een volgende stap bij Berkel (V) 2. De Rooij zegt een mix te willen bieden tussen het plezier in het voetballen en het bereiken van resultaten. Tevens is het zijn doel te promoveren naar de tweede klasse om de aansluiting op het eerste team niet te verliezen. Wat dat betreft is het bij het vrouwenvoetbal van Berkel belangrijk om vooral de eigen jeugd klaar te stomen voor het eerste team. "Zo hoog mogelijk eindigen met veel plezier met elkaar."