Jeugdleden treden op tijdens Helicon's Got Talent

Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 15 april vond de jeugdactiviteit 'Helicon's Got Talent' plaats bij muziekvereniging Helicon. Jeugdleden van verschillende leeftijden konden 's middags eerst oefenen voor de voorspeelavond. Tijdens die avond hebben de kinderen verschillende liedjes voorgedragen.

Om 16.00 uur verzamelden de jeugdleden zich in de Ark. De middag was gevuld met muzikale spelletjes en het repeteren voor de voorspeelavond. Het idee hierachter was om de kinderen podiumervaring op te laten doen. Na het studeren was er tijd voor limonade, broodjes knakworst en groentesnacks, met dank aan de Jumbo aan de Esdoornlaan. Om 18.15 uur gingen de deuren open en kwamen ouders, opa's en oma's en andere geïnteresseerden voor de voorspeelavond. Gezamenlijk, in groepjes en alleen werden liedjes voorgedragen en elk optreden kreeg een daverend applaus. De avond werd afgesloten door alle muzikanten met het vrolijke nummer Dance Monkey. Dirigenten Melanie Garret en Danielle van der Bas hadden er samen met de educatie commissie van Helicon een leuke middag en avond van gemaakt.
De kinderen zaten in vier verschillende orkesten en speelgroepen, zoals Fluiten met visjes (de startgroep blokfluitles voor 5-7 jaar) en de Algemene Muzikale Vorming (AMV), de opvolggroep voor 7-9 jaar. Na de AMV kunnen de kinderen een instrument kiezen en dan doorstromen naar het startersorkest. Daarna kunnen zij naar het leerlingorkest Opmaat, voor leden die wel een instrument bespelen maar nog niet in een orkest hebben gespeeld, of een langere tijd niet gespeeld hebben en weer willen staten.
Informatie: www.helicontact.nl.