Samen Lansingerland: SchuldHulpMaatje Lansingerland helpt!

Lansingerland - Soms krijg je als coördinator van SchuldHulpMaatje Lansingerland telefoontjes van mensen die erg bezorgd zijn. Omdat ze in grote financiële problemen zitten of van een bezorgde moeder.

“Mijn zoon van 28 maakt al zijn hele leven slechte keuzes. Ook met zijn keuze in partners, zijn laatste partner was nog erger dan alle voorgaanden bij elkaar. Zij zou hun financiën wel bij houden, zei ze, tenslotte werkte ze op de salarisadministratie van een groot bedrijf. Mijn zoon, goedgelovig als hij was, liet alles graag aan haar over. Daardoor kon hij zich volledig richten op zijn drukke baan, waarin hij net was gestart. Hij hoefde van zijn vriendin niets te doen, want zij had er een hekel aan als iemand over haar schouder meekeek. Helaas is zij twee maanden geleden ineens, zonder enig bericht, vertrokken. Mijn zoon kwam erachter, dat hij een groot probleem heeft. Ze had alle inloggegevens aangepast en toen hij eindelijk weer bij alle gegevens kon, schrok hij enorm. Veel rekeningen zijn de laatste tijd niet betaald, waardoor de schuldeisers nu achter hem aan komen. Hij krijgt wekelijks wel een herinnering of aanmaning toegestuurd en er stond deze week ook ineens een deurwaarder bij hem op de stoep", aldus een moeder.
"Via de telefoon spreek ik met deze zeer bezorgde moeder", vertelt één van de coördinatoren van SchuldHulpMaatje Lansingerland. "Natuurlijk beseft haar zoon goed dat hij heel dom is geweest en verantwoordelijk is voor zijn eigen fouten, maar ze zou hem graag willen helpen. Daarom heeft ze contact opgenomen met een van de coördinatoren van SchuldHulpMaatje Lansingerland. Ik ben blij dat ze contact heeft gezocht. Er zijn inmiddels twaalf schuldeisers en er zal actie moeten worden ondernomen. Ik adviseer de moeder om haar zoon zelf contact met ons te laten opnemen. We zullen dan een afspraak met hem inplannen voor een gesprek bij hem thuis. Tijdens dat gesprek inventariseren we de situatie, kijken we naar zijn inkomen en uitgaven. En natuurlijk brengen we de schulden in kaart. Vervolgens wordt een van de vrijwilligers benaderd om deze cliënt te ondersteunen. Deze vrijwilliger, die maatje wordt genoemd, zal zo lang als nodig is, de cliënt helpen om hem/haar bij te staan tijdens het oplossen van de schulden. Met als uiteindelijk doel een schuldenvrije toekomst op te bouwen."
Heb jij, of iemand die je kent, ook (dreigende) financiële problemen? Neem dan contact op met SchuldHulpMaatje Lansingerland, via coordinator@shm-lansingerland.nl of meld je aan via de website: www.benjijschuldenvrij.nl. Er staat een team van coördinatoren en maatjes voor je klaar. Samen lukt ‘t!

Samen Lansingerland

Samen Lansingerland is hét loket waar inwoners van Lansingerland terecht kunnen met hun hulpvragen of als zij vrijwillige hulp willen bieden. Of zit je met andere vragen waar je niet uitkomt? Blijf niet tobben. Naast de vrijwilligers van SchuldHulpMaatje zijn er nog veel meer vrijwilligersorganisaties: er is er altijd wel één waar je je vraag kunt stellen en die je verder kan helpen. Bel naar 010 - 310 10 12 of mail naar info@swsl.nl.