BESOS-sponsorloop na vier jaar weer van start

Bergschenhoek – Na drie coronajaren waarin het organiseren van de traditionele BESOS-sponsorloop niet mogelijk was, kunnen de kinderen van de Bergschenhoekse basisscholen eindelijk weer van start. Op woensdag 20 september vindt de 34e editie plaats en zal het hopelijk als vanouds weer druk en gezellig zijn op en langs het bekende parcours Beukvaren, Varenkade, Groeneweg, Waghenaerdreef, Beukvaren.

Om 19.00 uur klinkt het startschot en hebben de kinderen een uur de tijd om zoveel mogelijk rondjes te rennen over het 900 meter lange parcours. De afgelopen jaren deden er steeds zo’n 500 tot 600 kinderen mee en kon de BESOS gemiddeld een bedrag van rond de € 12.000 overmaken aan het gekozen goede doel. Dit jaar gaat de opbrengst van de BESOS-loop naar Stichting Baobab Kids in Malawi. Deze stichting is opgericht door de Bleiswijkse Esther van Onna en zet zich in voor kwetsbare kinderen door ondersteuning van een dagopvang en revalidatiecentrum in Machinjiri in het zuiden van het land.

QR-code

Alle kinderen van de basisscholen in Bergschenhoek worden uitgenodigd om mee te doen en zoveel mogelijk sponsors te verzamelen. Er kan een vast bedrag of een bedrag per ronde worden afgesproken. En ook de BESOS gaat met zijn tijd mee; dit jaar kunnen de gulle sponsors via een QR-code betalen, zodat de kinderen niet meer met los geld over straat hoeven. Kinderen die niet in Bergschenhoek op school zitten, maar wel graag mee willen doen, kunnen op de avond van de BESOS-loop voor € 5,- een startkaart kopen bij de kraampjes langs het parcours.

Sponsoren

De Bergschenhoeksche Stichting voor Ontwikkelingssamenwerking draait geheel op vrijwilligers. Naast het bestuur, die de loop organiseert, zijn er de contactpersonen bij de scholen, de stempelaars, EHBO-ers, mensen die op de avond zelf hand en spandiensten verlenen en niet te vergeten bedrijven die de kinderen op een gezonde snack en een verkoelend ijsje trakteren of voor de stempelkaarten zorgen. Om de bij elkaar gelopen opbrengst zoveel mogelijk ten goede te laten komen aan het gekozen doel, is de BESOS afhankelijk van sponsoren die gezamenlijk de kosten voor o.a. de kramen, de hekken en de medailles willen dragen. Voor een bedrag vanaf € 60,- kunnen bedrijven, organisaties en verenigingen de 34e BESOS-loop ondersteunen. Meer informatie is op te vragen via besosloop@gmail.com.