Krijg inzicht in uw vitaliteit tijdens de Vitaliteitsdagen

Lansingerland - Op woensdag 31 mei en vrijdag 9 juni vinden de Vitaliteitsdagen plaats in Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk. Het doel van de Vitaliteitsdagen is om 55-plussers op een laagdrempelige manier inzicht te geven in hun gezondheidssituatie aan de hand van allerlei metingen en gesprekken. Tijdens deze dagen staan sport en bewegen, gezondheid en welzijn centraal. Ook is er tijdens deze dagen aandacht voor zingeving en voeding.

De Vitaliteitsdagen worden georganiseerd door Sportief Plus in samenwerking met Welzijn Lansingerland, Lansingerland Beweegt en de gemeente.
Senioren kunnen gratis hun gezondheid laten checken door professionals, met onder andere testen voor uithoudingsvermogen, kracht, balans, bloeddruk, cholesterol en geheugen. Deelnemers krijgen praktische en bruikbare tips op het gebied van gezonde leefstijl en krijgt advies over vitaal en fit blijven. Verder maken de deelnemers kennis met het veelzijdige beweegaanbod in Lansingerland en kan er meegedaan worden aan verschillende workshops.
Lokale organisaties staan klaar om informatie te verstrekken over diverse thema’s, zoals vrijetijdsbesteding, sport of vrijwilligerswerk zodat senioren ook na de Vitaliteitsdagen actief kunnen (blijven) participeren in de maatschappij door het vinden van bijvoorbeeld nieuwe hobby’s of andere zinvolle activiteiten.
Linda van Etten, sportcoach van Lansingerland Beweegt, is enthousiast: “Een goede gezondheid is belangrijk om vitaal en gelukkig ouder te worden. Daarbij is het evenwicht tussen bewegen, de juiste voeding en een goede verzorging van lichaam en geest erg belangrijk. Je kunt de Vitaliteitsdagen zien als een soort APK voor de gezondheid, waarbij het niet alleen gaat om de fysieke aspecten, maar zeker ook om de mentale gezondheid en leefstijl.”

Waar en wanneer

De Vitaliteitsdag in Berkel en Rodenrijs vindt plaats op woensdag 31 mei in kerkgebouw De Bron, Rodenrijseweg 97.
In Bleiswijk op vrijdag 9 juni in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2.
Beide dagen hebben drie tijdsblokken, van 10.00 – 12.00 uur, van 12.00 – 14.00 uur en van 14.00 – 16.00 uur.
Vooraf opgeven is noodzakelijk.
Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht op de website www.sportiefplus.nl/lansingerland of contact opnemen met Linda van Etten via l.vanetten@lansingerlandbeweegt.nl of 06-14489717.