Aladdin in een Rotterdams jasje met dubbelrol voor Senna Rijsdijk

Bergschenhoek - Op zaterdag 22 april ging de Hofpleinvoorstelling Aladdin in première met een speciale rol voor de zestienjarige Senna Rijsdijk uit Bergschenhoek. Inmiddels zitten de eerste voorstellingen erop en vertelt Senna over haar dubbelrol, de Rotterdamse touch en wat zij het leukste vindt aan de musical.

Yennah Schenk

Thuis in Bergschenhoek vertelt Senna over Aladdin. De musical is geïnspireerd op het bekende Duizend-en-een-nacht verhaal. Speciaal voor deze musical verwerkte de regisseurs een aantal elementen uit de stad Rotterdam. Zo groeit Aladdin op op het Afrikaanderplein in Rotterdam en gaat hij naar een middelbare school in Rotterdam-Noord. Speciaal voor de voorstelling hebben de makers passende teksten geschreven op bestaande songteksten.

Rotterdams sprookje

In het Rotterdamse sprookje zit niet een geest, maar drie geesten met de naam Siri. De rol was zo populair dat de theatermakers besloten om drie rollen te creëren. Senna is een van de Siri’s. Ze vertelt: “Net zoals in het originele verhaal zit de geest in een object. In ons verhaal is het object een telefoon. Aladdin vindt de telefoon als hij als uithaler in de Rotterdamse haven werkt. Aladdin mag net als in het originele verhaal drie wensen doen. Dat doet hij door op het moment van zijn wens drie keer te swipen op de telefoon”.
Siri is eigenlijk een robot, dat maakte het in het begin wel een beetje lastig. Want hoe speel je een robot? En hoe onderscheid je de film van onze musical? “We staan als Siri’s altijd met zijn drieën op het podium. Ook onze kostuums zien er hetzelfde uit. Gelukkig hebben de geesten in het verhaal alle drie een eigen karakter”, lacht ze.

Dubbelrol

Naast de rol als Siri speelt Senna moeder van een van de jongeren die bij Aladdin in de klas zit en ensemble. “Op het ene moment sta je als moeder te roddelen op het schoolplein, dan ineens sta je een groot nummer te zingen omdat er een wens in vervulling gaat en het volgende moment ben je als geest gevangen bij Jaffar. Er zijn heel veel emoties die je in een korte tijd in verschillende scènes moet spelen. Soms zitten er maar twee scènes tussen. Dat maakt de voorstelling ook zo leuk.”
De musical draait tot maandag 22 mei in Rotterdam en Barendrecht (Theater het Kruispunt). Naast de reguliere voorstellingen organiseert Hofplein vier schoolvoorstellingen, geschikt voor groep 3 tot groep 8. Zie voor meer informatie de website van het Hofpleintheater: jeugdtheaterhofplein.nl .