Ik stond versteld van het feit dat zoveel ouders, oma’s en opa’s mijn bericht in De Heraut hebben gelezen. De kinderen mochten op de Oranjemarkt gratis zoveel boekjes meenemen als ze wilden. Daar werd veel gebruik van gemaakt. Nadat velen vol ongeloof dat de boekjes gratis waren de schroom van zich af hadden geschud, zaten ze vol plezier te graaien in de 215 boeken. Ik heb nog nooit zoveel blije kindergezichtjes gezien. Wie durft te zeggen dat de hedendaagse jeugd niet meer leest? In totaal werden er 64 kinderboeken meegenomen.
Als ouders of voorleesoma’s kwamen neuzen mochten ze er ook zoveel meenemen als ze wilden. Aan hen vroeg ik geheel vrijblijvend iets te doneren voor mijn vluchtelinggezin in Liberia. Na het legen van het “offerdoosje” bleken zij ruimhartig € 45,00 te hebben gegeven. In Liberia bijna een maandinkomen. Namens het vluchtelingengezin van Ruth Kollie met haar drie zonen, die aan de rand van Monrovia leven, heel erg bedankt.
Wie me wil helpen aan een nieuwe voorraad boeken voor mijn “Buizerdbieb” aan de Buizerdstaat 82 in Bleiswijk, is van harte welkom. Er gaat geen dag voorbij of ik zie blije lezers afstappen om even te kijken of er iets van hun schrijver in staat. Elke maand probeer ik 25 boeken te vervangen, waarna “de oude” dan weer naar de kringloopwinkel gaan.

Antoon E. Derix
Bleiswijk