De eerste Mantelzorgwandeling in Lansingerland is een feit!

Lansingerland - Op woensdag 12 april heeft de eerste Mantelzorgwandeling in Lansingerland plaatsgevonden. Om het zorgen voor een naaste met plezier vol te houden is het belangrijk om de vitaliteit van de mantelzorger te versterken. Wandelen zorgt voor vermindering van stress en bevordert je welzijn.

Met deze gedachte hebben de eerste vier deelnemers zich aangemeld voor deze eerste Mantelzorgwandeling. Tussen de buien door heeft de groep een uur gewandeld op een zorgvuldig uitgekozen route langs de Rottemeren. Tijdens het wandelen werden verhalen van herkenning uitgewisseld, werd de natuur beleefd en vooral ook veel gelachen. De wandeling werd afgesloten met een kopje thee bij het Zeeltje en gezamenlijk werd besloten dat dit een zeer waardevolle en ontspannen nieuwe activiteit is van het Steunpunt Mantelzorg Welzijn Lansingerland.

Volgende wandeling

Op donderdag 4 mei van 10.30 tot 12.00 uur staat de volgende wandeling gepland. Dit keer in de Groenzoom van Berkel en Rodenrijs. De wandelingen vinden afwisselend plaats in de verschillende natuurgebieden van Lansingerland. Deelnemers hoeven niet super sportief te zijn, wel goed ter been. De wandelingen zijn ongeveer 3,5 km. Het is iedere keer vrijblijvend om aan te sluiten. De wandeling wordt begeleid door een medewerker van het Steunpunt Mantelzorg.
Wil jij ook een keer mee op deze wandelingen en ben je mantelzorger of heb je affiniteit met mantelzorg, voel je dan vrij om je aan te melden of meer informatie op te vragen via mantelzorg@welzijnlansingerland.nl of bel naar 010-5225545.