TOGB krijgt te weinig bij Baronie

Breda - TOGB heeft zaterdagavond op bezoek bij Baronie met 1-1 gelijkgespeeld. De gastheren kwamen halverwege het eerste bedrijf op een 1-0 voorsprong. Vijf minuten voor rust was het Max le Fèvre die TOGB naast de degradatiekandidaat kon schieten. Ondanks een overwicht wisten de geel-zwarten het net niet nogmaals te vinden, waardoor het slechts een punt mee naar huis kon nemen.

In de wedstrijd hadden Baronie en TOGB verschillende belangen. Baronie strijdt tegen degradatie en TOGB draait mee in de subtop van de derde divisie. Trainer Mark Schuur had voorbeschouwend op het duel gememoreerd dat het een zware wedstrijd zou kunnen worden. Het begin van TOGB was stroef. Al in de eerste minuut was het Moreno Zwarteveld die met zijn goede reflexen voorkwam dat TOGB direct tegen een achterstand aanliep. Het begin was duidelijk voor de gastheren. De eerste keer dat TOGB in de Bredase zestien via Dean Zandbergen doorbrak, werd de aanvaller van TOGB onreglementair gestuit. Baronie-doelman Van Butselaar moest in minuut zes een fraaie inzet van Max le Fèvre uit de kruising tikken om een achterstand te voorkomen. Het spel ging op en neer in de openingsfase. Nadat Baronie-verdediger Edwards TOGB-aanvaller Anthony Slierendrecht met een uiterste inspanning een grote kans had ontnemen, was het Baronie dat even later de score kon openen, 1-0. Vijf minuten voor de pauze was het de meegereisde TOGB-aanhang die kon juichen. Nadat Merick Heintjes, Dean Zandbergen en Anthony Slierendrecht gezamenlijk druk zetten, veroverde Slierendrecht de bal halverwege de Bredase helft. Hij speelde Max le Fèvre aan, die langs zijn directe tegenstander de Bredase zestien in dribbelde en afdrukte,
1-1. TOGB veroverde ook in de tweede helft veel corners. Ondanks het forse overwicht van TOGB, kwam de thuisclub nauwelijks in de problemen.
Mark Schuur wisselde, noodgedwongen, de geblesseerd geraakte Michel van der Elst voor Twan Verdel. Verdel stond koud in het veld toen hij een corner vrij kon inkoppen. De kopbal verdween door het ontbreken van voldoende precisie, naast het Bredase doel. Schuur wisselde in het laatste deel van de wedstrijd Slierendrecht en Heintjes voor De Winkel en Paternot om zo de overwinning te forceren.