Viering 50-jarig bestaan Cas Lamens trok veel bezoekers

Berkel en Rodenrijs - De viering van het 50-jarig bestaan van Autobedrijf Cas Lamens is één groot feest geworden van mooie herinneringen, heel veel bezoekers en met veel waardering voor directie en medewerkers. Het jubileum werd in feite één grote reünie.

John Hofman

Was het donderdag 13 en vrijdag 14 april redelijk rustig tijdens het bezoeken van de tentoonstelling ‘50 jaar Cas Lamens’, zaterdag 15 april spande de kroon met een zeer goed bezochte receptie, met veel waarderende woorden voor directie en medewerkers van dit mooie Berkelse autobedrijf. Verwelkomd met koffie en gebak was er al direct een gezellige sfeer met klanten uit de periode dat vader Cas het bedrijf nog runde, maar die het bedrijf nog altijd trouw zijn gebleven en uiteraard de huidige klanten die René nu in zijn bestand heeft staan. De tentoonstelling was prachtig opgezet. Veel oude foto’s in groot formaat van het bedrijf dat ooit door Cas Lamens is gerealiseerd, van het elftal van TOGB, (met onder andere zeven spelers uit de familie Vermeulen, red.) dat toen en nog steeds door het autobedrijf werd en wordt gesponsord, maar we zagen ook een aantal oude modellen auto’s in de showroom staan die Nissan indertijd op de markt bracht. Ze zagen er nog als nieuw uit. Nostalgie? Ja, maar wel een die aansloeg bij de bezoekers. Bij een receptie horen nu eenmaal enkele sprekers en ook René kon daar niet onderuit. Bart van Thienen, voorheen werkzaam bij Nissan Nederland en inmiddels gepensioneerd, hielp hem een handje door hem te interviewen. Hoe hij het 50 jaar had volgehouden? René: “We hebben het met elkaar gedaan. Ik heb altijd een heel trouw team om mij heen gehad en nog steeds. Enkele zijn inmiddels gepensioneerd, maar ze hebben altijd onze klanten een stuk vertrouwen en uitstekende service gegeven. Het waren en zijn vertrouwde gezichten voor de klant en dat schept tevens een band. We proberen ons daarmee te onderscheiden van onze ‘concurrenten’ en dat is, al zeg ik het zelf, aardig gelukt.”

Bekendheid

Met het sponsoren van sportclubs zoals TOGB en de LTV Berkenrode heeft het bedrijf uiteraard haar bekendheid naar buiten gebracht en daar ook vruchten van geplukt. Natuurlijk kwam ook het zeven jaar Ralley rijden van René en John ter sprake, Beiden hadden daarvoor eerst een cursus gevolgd. We zien ze nog scheuren over het circuit in de Spaanse Polder. Namens Nissan Nederland sprak Erik Heuer lovende woorden aan het adres van Autobedrijf Cas Lamens. Zowel Bart al Erik waren het er over eens: “ Cas Lamens is een parel onder de Nissan dealers. Jullie hebben iets moois opgebouwd en zijn sterk genoeg om hier gevestigd te blijven.”. Naast enkele flessen wijn kreeg René waar hij al jaren om had gevraagd: een behoorlijk groot model-raceauto op schaal en daar was hij zeer verguld mee. Hierna mengde hij zich weer snel onder alle bezoekers met op de achtergrond een gezellig muziekje en een vriendelijke bediening die de nodige drankjes en hapjes serveerde. Een vijftigjarig bestaan om nooit te vergeten. René en zijn team hopen er nog een aantal jaren aan toe te voegen.