In gesprek met Volt Lansingerland

Lansingerland - 'Europees denken, lokaal doen.' Met deze slogan mengt de politieke partij Volt zich in de provinciale verkiezingen. Volt is ook lokaal in Lansingerland begonnen. Zaterdag 4 maart zijn zij aanwezig in het centrum van Bergschenhoek en op 11 maart in Berkel Centrum. U kunt met hen in gesprek gaan.

Om voor de eerste keer mee te mogen doen aan een verkiezing in Nederland moeten genoeg mensen dit steunen door het tekenen van ondersteuningsverklaringen. Ook in de gemeente Lansingerland werden de nodige ondersteuningsverklaring getekend. Lokaal is Volt namelijk ook begonnen in Lansingerland.
Gwenaëlle Boyaval en Frank Sekeris zijn begonnen met het opzetten van de lokale partij. Zij waren beiden voorheen actief voor Volt Rotterdam en zijn onlangs verhuisd naar Lansingerland. “Waar het schip strandt durven we nog niet te zeggen. Momenteel bouwen we aan een team en leren we meer over de kansen en problemen in de gemeente”, aldus Boyaval.
Volt bestaat pas vijf jaar, maar is al vertegenwoordigd in het Europees Parlement, in het Nederlandse en Bulgaarse parlement en in gemeenteraden in Duitsland, Italië, Bulgarije en Nederland. In de Nederlandse Tweede Kamer heeft Volt twee zetels en tijdens de gemeenteraadsverkiezingen 2022 verkregen zij zetels in alle tien gemeenten waarin ze deelnamen.