Crowdfunding voor extraatjes nieuw speelplein Stampioendreef

Bergschenhoek - De drie scholen aan de Stampioendreef CBS De Acker, OBS Groenehoek en RKBS Willibrord slaan de handen ineen om samen met de gemeente Lansingerland en speeltoestellenfabrikant Eibe een mooi, duurzaam en groen plein voor de scholen én de buurt te realiseren. Om alle wensen te kunnen realiseren is een crowdfundingsactie gestart.

Het nu saaie en vooral stenen speelplein wordt opgeknapt met nieuwe speeltoestellen, bomen en groen. Niet alleen de leerlingen van de drie scholen zullen van dit nieuwe plein profiteren, maar ook kinderen die in de wijk wonen en de aangrenzende locaties van kinderopvang en naschoolse opvang. Bij het ontwerp hebben de drie scholen rekening gehouden met zowel de school- als buurtfunctie van het plein.
De verwachting is dat eind april, begin mei gestart wordt met de aanlegwerkzaamheden. Het mooie plein wordt deels gesubsidieerd door de gemeente en de Groene Voucher subsidie en de scholen leggen zelf ook een bedrag bij.
De scholen hebben echter nog meer wensen, zoals klimmuurtjes en een waterpunt, om het plein een nog fijnere plek te laten zijn voor de kinderen. De scholen zijn daarom een crowdfundingsactie gestart. Zij hopen zoveel mogelijk geld op te halen onder ouders en buurtgenoten om deze wensen te kunnen realiseren. De leerlingen van de scholen voeren leuke acties om dit onder de aandacht te brengen.
Wilt u ook een kleine bijdrage leveren? Dat kan via: https://ap.lc/ZeNfq .