BVCB lacht maar huilt later op de avond

Grote brand bij voetbalclub BVCB

Berschenhoek - Wat voor BVCB begon als een mooie dag met een fraaie overwinning op DCV eindigde zaterdag in een nachtmerrie. Een melding van brand in het clubhuis werd al snel opgehoogd naar 'zeer grote brand'. BVCB - voorzitter Ronald Helder: "Even doet voetbal er dan niet meer toe. Niemand heeft het nog over de goede zaken die BVCB in Krimpen aan den IJssel deed. Gelukkig zijn er geen slachtoffers."

Rien Kuyvenhoven

De brandweer rukte zaterdagavond uit voor een brand aan het Sporthoekpad in Bergschenhoek. Het clubhuis van voetbalvereniging BVCB stond in brand. De brand werd zaterdagavond rond tien over half tien in de avond ontdekt. Met onder meer vijf tankautospuiten en een hoogwerker was de brandweer aanwezig en wist binnen een uur de brand onder controle te krijgen. Onder meer vanuit Schiedam was versterking opgeroepen. Ook waren er ambulances gealarmeerd.
Het is nog niet bekend wat de oorzaak van de brand is. De technische recherche sloot het terrein af en deed daar zondag onderzoek naar.
De brand woedde in de grote sportkantine, tegenover de kleedkamers.

Dieptepunt

Er was zondag overdag veel belangstelling vanuit de leden van de club. Sommigen keken met tranen in hun ogen naar de 'aanslag' die zaterdagavond op het vrijwilligerswerk van hun club was gepleegd. Ook voorzitter Ronald Helder mocht het terrein niet betreden van de technische recherche. Hij moest met leden ogen aanzien hoe zijn club, die dit jaar 75 jaar bestaat, door deze brand is getroffen en noemt het een dieptepunt.
"Als je de mensen ziet die ziel en zaligheid in hun club hebben gestoken dan schiet je zelf ook vol. We waren met een groepje vrienden in de tent van Lansinger Winterland en nog maar net binnen. Nooit eerder heb ik zo hard gefietst na de telefonische melding. Sportief gaat het momenteel erg goed bij de club en dit jaar zouden we met tal van activiteiten het 75-jarig bestaan van de vereniging vieren. Wat mij wel opvalt en goed doet, is dat we nu al van diverse instanties hulp aangeboden hebben gekregen. Zelfs verenigingen uit onze competitie en uit Lansingerland hebben een reactie gestuurd over wat ons is overkomen. We krijgen ook veel meeleven van andere clubs, dat sterkt ons om de zaken weer op te pakken."

Hoe verder

Ronald Helder en zijn medebestuursleden staan voor de volgende vraag: Hoe nu verder op de korte termijn? Zondagmiddag is al een eerste overleg geweest tussen bestuur en wethouder van Sport, Leon Hoek. De club wil de komende tijd vaststellen welke faciliteiten onbeschadigd en bruikbaar zijn. Vaststellen of verlichting aan kan en mag (in afstemming met Stedin). En de beschikbaarheid van licht en douches onderzoeken. Hopelijk kunnen er snel noodvoorzieningen worden getroffen om zo snel mogelijk weer te kunnen sporten. Er wacht BVCB een moeilijke tijd waarin de steun van de leden onontbeerlijk zal zijn.