Berkel Vrouwen koploper in de Hoofdklasse

Regioclubs grossieren in winst, behalve TOGB

Lansingerland - Het afgelopen weekeinde was er viermaal winst voor de voetballers uit Lansingerland. Berkel, Soccer Boys en BVCB wonnen evenals de vrouwen van CVV Berkel die hiermee de koppositie in de hoofdklasse konden innemen. Alleen TOGB leed in Utrecht tegen Hercules een nederlaag.

Rien Kuyvenhoven

DCV - BVCB: 0-3

De gehavende ploeg van Dick Boereboom boekte een ruime overwinning op de nummer vier van de ranglijst en zag dat een aantal clubs punten lieten liggen. Voor het treffen met DCV kon Boereboom op maar liefst acht spelers geen beroep doen. Blessures, schorsingen en trieste familieomstandigheden leidden tot basisplaatsen voor onder andere Menno Vooges, Coen Barg, Ferdi Sinar en Giovanni Lunger. Zelfs oud-BVCB 1 speler Dennis van der Haas nam plaats op de uitgedunde reservebank en kreeg zelfs een korte invalsbeurt. Voor de thee gaf Sinar een prima op maat gesneden voorzet aan Coen Bar die BVCB met een fraaie volley op voorsprong schoot , 0-1. Ruim tien minuten na de thee vergrootte BVCB de voorsprong. Bij een lange bal vanuit de defensie vormde Michael de Rooy het perfecte tussenstation en bereikte Barg die met een cool diagonaal schot voor de tweede keer deze middag de Krimpense doelwachter Bart de Keijzer passeerde. Een verre trap van Van Ewijk werd totaal verkeerd beoordeeld door het Krimpense centrale duo. Het bood Ricoberto Luijando de gelegenheid om met een fraaie lob voor de 0–3 te zorgen. Door de winst op DCV is BVCB naar de derde plaats in de eerste klasse C geklommen.

CVC Reeuwijk - Soccer Boys: 0-3

De Bleiswijkers moesten hard werken om drie punten te behalen. Reeuwijk die er om bekend staat een harde en felle ploeg te zijn, legde Soccer Boys door deze strijdwijze het vuur na aan de schenen, maar kon niet voorkomen dat de gasten door Jorren Plugge nog voor rust een voorsprong namen. In de tweede helft moest Soccer Boys met tien man verder, omdat Kent van Ruler zijn harde overtreding met rood 'beloond' zag worden. Soccer Boys wist het spel van de eerste helft ook in de tweede rondgang een vervolg geven. De marge werd zelfs vergroot door doelpunten van Jorren Plugge en de uit een strafschop verkregen treffer van Rick Verweij. Soccer Boys - trainer Galik Amghar: "Ik ben blij met deze overwinning en dat we het spel van de laatste weken een vervolg hebben kunnen geven. Nog één wedstrijd te gaan voor we twee weken krijgen om aan het competitieslot te werken waar we misschien nog iets kunnen winnen", aldus de optimistische Bleiswijkse trainer.

VFC - Berkel: 0-2

Berkel zette zaterdag de goede lijn van het betere spel van de laatste weken voort en kreeg hiervoor in Vlaardingen de beloning bij de van oorsprong zondagploeg VFC. Berkel kende een zeer goede eerste helft, waarin het een voorsprong nam door een doelpunt van Vincent Hoogervorst. Berkel had deze wedstrijd de meeste moeite met de assistent-arbiter die twee glasheldere doelpunten van Lennart Cok liet afkeuren. Ook in de tweede helft was Berkel de betere ploeg, waarin de thuisclub moeite had om de verdediging van Berkel tot capituleren te dwingen. De verdediging van de thuisclub had Berkel wel beter onder controle, maar kon niet voorkomen dat de ploeg van trainer Jan van der Lugt het tweede doelpunt kon scoren. Het was Freek van der Velden die met zijn doelpunt de winst bij de ploeg die er de meeste aanspraak op kon maken, terecht liet komen. Van der Lugt vatte deze wedstrijd kort samen: "Goed gespeeld met een sterke verdediging".

Berkel (V) - SSS: 3-0

Zaterdag kwam SSS op bezoek bij de Vrouwen van Berkel. Een tegenstander waarmee Berkel altijd moeite heeft, waardoor de einduitslag niet te voorspellen was. Berkel speelde meest op de helft van de tegenstander. Op de momenten dat SSS er met een aanval uitkwam, was daar Laura Klein Bog die haar doel prima verdedigde en zo een uitstekende vervangster was voor de geblesseerde Bianca Troost. In de 38e minuut viel de verdiende 1-0 door Alyssa Daal. Nog voor rust was het aanvoerder Demi Verlangen die ervoor zorgde, dat Berkel met een comfortabele voorsprong richting de thee ging. De tweede helft liet eenzelfde beeld zien, de verdediging van Berkel stond als een huis en Laura Klein Bog heerste in haar doelgebied. Na een paar keer paal en lat viel in de 83e minuut de 3-0 door de altijd hardwerkende en goedlachse Isabel Heinsbroek. Hoe uitstekend dit resultaat was, bleek later in de kleedkamer toen de berichten binnen sijpelden, dat zowel Klarenbeek als Saestum hadden verloren, waardoor Berkel de nieuwe koploper in de Hoofdklasse werd.

Hercules - TOGB: 3-1

In Utrecht verloor TOGB met 3-1 van SV Hercules. Op echt gras kwam de thuisclub voor de pauze via Tim Pieters op 1-0. De tweede helft was net begonnen toen Hercules andermaal scoorde via haar topscoorder Tim Waterink. Na een uur voetballen was het Dean Zandbergen die de 2-1 maakte. Tim Pieters liet tien minuten voor tijd de 3-1 eindstand aantekenen.
Na een klein half uur voetballen moest Vincent Verbond met een blessure naar de kant. Voor de routinier kwam Anthony Slierendrecht binnen de lijnen. In de rust greep de technische staf van TOGB in. Merick Heintjes en Guus Steerneman bleven achter in de kleedkamer en werden vervangen door Jay Zandbergen (hij speelde sinds speelronde drie niet meer door een knieblessure) en Younes Assaih. TOGB gooide het vervolgens over een andere boeg. Het leidde na een uur voetballen tot de aansluitingstreffer van Dean Zandbergen. Nadat Slierendrecht binnen de zestien werd gevloerd, claimde TOGB een strafschop. Leidsman Kaper vond het niets en liet doorspelen. De Berkelse formatie was in deze fase de bovenliggende partij en het leek een kwestie van tijd dat de gelijkmaker zou vallen. In de 80ste minuut viel de 3-1; een tik die TOGB niet meer te boven kwam, waardoor de Berkelse formatie nog wacht op haar eerste overwinning in 2023.