TOGB opent officieel twee nieuwe tribunes

Berkel en Rodenrijs - Eindelijk, twee jaar na dato, konden de leden van TOGB misschien wel de meest zwarte bladzijde uit de clubhistorie van de voetbalvereniging omslaan. Op vrijdag 8 januari 2021 brandde op sportpark Het Hoge Land de overdekte tribune af. Ter plekke werd zondag 29 januari het resultaat van het geel-zwarte credo ´niet lullen maar poetsen´ officieel geopend: de twee nieuwe tribunes aan beide lange zijden van het hoofdveld. Met dank aan onder meer clubliefde, talrijke vrijwilligers en donateurs.

Arie van Driel

Op de oude fundering van de door de brand totaal verwoeste tribune, werd op 22 november vorig jaar een zeecontainertribune geplaatst. De tweede tribune is gekoppeld aan het terras van het clubgebouw. De opening werd verricht door vier van de vrijwilligers die een belangrijk aandeel in de realisatie van de nieuwbouw hebben gehad, Theo de Groot, Jan Steentjes, Leo Bergenhenegouwen en Gerrit Brabander. Zij knipten samen met een grote schaar een lint door dat tot dat moment de toegang vanuit de kantine naar de tribune versperde.
Voorzitter Andy Wibier: "Twee jaar geleden zaten wij als vereniging in zak en letterlijk in as. Een stukje historie verdween die dag. Als leden hebben wij even getreurd. Maar al snel stonden de TOGB-ers weer op. Niet lullen maar poetsen. En kijk om je heen, wat een resultaat. Vandaag vieren wij de opening van twee tribunes tegelijkertijd."

Sponsorloop

TOGB financierde de nieuwbouw met het ontvangen verzekeringsgeld, donateurs en de opbrengst van tal van goede doelacties, zoals de sponsorloop en een door de BCT (stichting Business Club TOGB) georganiseerde speciale avond.
Wibier, die op de middag van de officiële ingebruikneming TOGB met 1-1 gelijk zag spelen tegen Groene Ster: "Ook al staan de beide tribunes er nu, onze vrijwilligers blijven nog wel even in de weer voor deze gave club. Er staan ons namelijk nog meer grote projecten te wachten. Zo wordt komende zomer bijvoorbeeld het Wetraveld van de handbaltak vernieuwd, komt er een uitgiftepost onder de tribune en ook het ballenhok wordt aangepakt."