Kleine afvalbak maakt plaats voor te hoge afvalcontainer

“Ze houden geen rekening met ouderen”

Bergschenhoek - Aan de Beukenhorst in Bergschenhoek wonen hoofdzakelijk oudere mensen of bewoners die een rollator gebruiken. Tot voor kort stond er beneden aan de weg een kleine afvalbak waarin men het huisvuil kon deponeren. Deze heeft nu plaats gemaakt voor een grote afvalcontainer, maar deze blijkt veel te hoog te zijn om er het vuil in te kunnen gooien.

Na diverse keren met de gemeente te hebben gebeld dat dit geen goede oplossing was en tevens werd gevraagd om dit probleem op te lossen, heeft de gemeente een heel grote tegel voor de container geplaatst, zodat men er nu wel bij moet kunnen. Geen goed idee zo blijkt, want het blok beton wiebelt en is af en toe heel glad vanwege de vorst of na een hagelbui. Laat staan als je de rollator bij je hebt! “Denken ze daar op het gemeentehuis nou niet goed na?”, vraagt een van de bewoners zich af. “Het is veel te gevaarlijk voor ons. Ik heb overigens meerdere keren moeten bellen voordat er actie is ondernomen en dus lijkt het er op dat we niet serieus worden genomen. Zoals de situatie nu is kan echt niet. Wie verzint zoiets?”

Oplossing

Navraag bij de gemeente Lansingerland leert dat de situatie op het gemeentehuis bekend is. "We zijn al langere tijd in gesprek met de bewoners in samenwerking met Renewi. Bewoners hebben de keuze gehad om een minicontainer aan huis te gebruiken of te kiezen voor een afvalpas met toegang tot de verzamelcontainer. De huidige verzamelcontainer is een tijdelijke oplossing waarbij wij hard ons best doen om de definitieve oplossing te realiseren. De definitieve oplossing is dat er een verzamelcontainer komt waarbij de inworp veel lager is. Deze verzamelcontainer is zonder opstap. De verwachting is dat binnen nu en vier weken de permanente oplossing is gerealiseerd. In de tussentijd nemen onze afvalcoaches contact op met het aanspreekpunt van de bewoners binnen de lopende gesprekken die we al voeren. Zij zullen langs gaan bij de locatie en het gesprek blijven voeren."