Expositie Kunstbreak junior in bibliotheek Berkel

Berkel en Rodenrijs - Wekelijks geven de docenten van Kunstbreak junior les aan kinderen in de basisschool, groepen 5 tot en met 8. Tijdens de lessen werken de kinderen met verschillende materialen en technieken. Het resultaat hiervan wordt tot en met eind februari 2023 in vestiging Berkel en Rodenrijs van Bibliotheek Oostland, Nieuwstraat 25, tentoongesteld.

Mandy de Veld en Jeannette Ruigrok, beiden lid van de Kunsttoer Lansingerland, proberen tijdens de lessen de leerlingen zoveel mogelijk hun eigen creatieve en technische mogelijkheden te laten ontdekken. Zo is het ene kind goed in tekenen en heeft het andere kind een enorm goed gevoel voor kleurgebruik. Samen wordt gezocht naar een manier om te zien wat het beste bij de leerling naar boven haalt. De lessen zijn van 15.30 tot 16.45 uur, in een serie van 12 lessen per seizoen.
Een deel van de werkstukken is geïnspireerd op het onlangs door museum Boymans aangekochte schilderij van Miro. Geprobeerd is een aantal elementen, dat Miro gebruikt, in de schilderijen terug te laten komen zoals de rode ronde vlek, stippels en laddertjes.
De andere werkstukken zijn geïnspireerd op Margritte. Het zijn zelfportretten in een vervreemde surrealistische situatie: alles is mogelijk in de wereld van Margritte.
Dat de kinderen met veel plezier aan de slag zijn geweest is in deze tentoonstelling goed terug zien.
Informatie: Mandy de Veld, mdeveld@chello.nl of kijk op Insta of Facebook Kunstbreakjunior.