Aanmelden voor Bedrijvenweek SOB Oostland

Lansingerland - Zo’n 20 verschillende bedrijven hebben gereageerd op de oproep van het SOB Oostland om hun deuren open te zetten voor leerlingen uit de tweede klas vmbo van het Voortgezet Onderwijs. Het is de bedoeling dat meer dan 450 kinderen van 13 tot en met 15 jaar tijdens de Bedrijvenweek, te houden van 6 tot 10 februari aanstaande, gaan kennismaken met verschillende instellingen, bedrijven en organisaties in de regio Oostland.

SOB Oostland is een samenwerkingsverband van onderwijsinstellingen en bedrijven. Het zet zich in voor (loopbaan)activiteiten van het Voortgezet Onderwijs (VO), met extra aandacht voor Groen & Natuur, Zorg, Welzijn & Maatschappij, Economie & Ondernemen en Techniek. Scholen hebben Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB) hoog op de agenda staan en zij hebben hierbij ondersteuning nodig van het bedrijfsleven. Zij kunnen de leerlingen laten zien, proeven en ervaren wat een baan in een bepaald profiel inhoudt. Een leerling zal, als hij/zij (studie)keuzes moet gaan maken, nooit iets kiezen wat hij of zij niet kent. Toch zijn dit misschien de beroepen waar veel vraag naar is. Daarom is het van groot belang om de diverse loopbaanmogelijkheden onder de aandacht te brengen, waardoor leerlingen hun eigen talenten en competenties kunnen ontdekken en verder kunnen ontwikkelen.

Bedrijfsbezoeken

In de week van 6-10 februari 2023 gaan de leerlingen in groepjes van ongeveer tien leerlingen met de fiets op pad naar een instelling, bedrijf of organisatie. Hier kunnen zij zich oriënteren op diverse beroepen/branches binnen het bedrijf. Ze krijgen een korte presentatie over de instelling, het bedrijf of de organisatie, een rondleiding langs de afdelingen en een doe-activiteit. Vaak krijgen de leerlingen nog iets lekkers te eten en te drinken en soms krijgen de leerlingen nog iets mee naar huis. Een bezoek duurt ongeveer anderhalf uur. Het gaat hier vooral om zien, ervaren en beleven!

Aanmelden

Instellingen, bedrijven en organisaties die zich nog willen aanmelden om leerlingen te ontvangen tijdens de Bedrijvenweek kunnen vrijblijvend contact opnemen met Leonie van Haren, programmamanager van het SOB Oostland, want zij denkt graag mee om een leuk en leerzaam programma samen te stellen voor de leerlingen. Stuur een mail naar: lvharen@melanchthon.nl.