Rotary Bouwt: jong en oud samen aan de slag

Berkel en Rodenrijs - Op woensdagmiddag 25 januari organiseert Rotaryclub Lansingerland de eerste editie van een blokkenbouwmiddag-met een goede-doelen-insteek, Rotary Bouwt. De opbrengst van de Rotary LEGO-actie wordt in haar geheel gedoneerd aan het project Dokhaven van OBS De Klipper. Een jury met onder andere Alwin Akkermans, directeur van de school, beoordeelt de bouwwerken en kiest uiteindelijk de drie mooiste, beste en origineelste creaties.

Arie van Driel

Rotary Bouwt begint die middag om 13.00 uur en wordt gehouden in het gebouw van De Klipper aan de Gouden Uillaan 28 in Berkel en Rodenrijs. Deelnemers bouwen hun bouwwerk met legostenen. Dat doen zij in een team dat uit twee leden bestaat (bijvoorbeeld een kind met óf vader óf opa óf met wie dan ook). Daarnaast kan er echter ook individueel worden gebouwd. En wie geen bouwpartner kan vinden maar toch als duo wil meedoen, kan via de organisatie een bouwmaatje ´regelen´.
Tijdens het optrekken van hun constructies worden de deelnemers begeleid door een ervaren legobouwer. Los van de pauze halverwege, hebben zij daar drie uur de tijd voor.

Legostenen

Ton Hermes (Rotaryclub Lansingerland): “Wij zijn een organisatie die onder meer goede doelen steunt. Onze club vindt het leuk om mooie activiteiten te organiseren waarmee we geld inzamelen voor een goed doel. Het project Dokhaven is er daar een mooi voorbeeld van. We denken dat bouwen met Lego in deze opzet aansprekend is voor jong én oud. Hoe leuk is het niet om samen met je kind of kleinkind een bouwwerk van legostenen te maken? Om met elkaar als team aan de slag te gaan en iets moois en origineels te creëren binnen een thema. Dat thema maken wij pas op de dag zelf bekend. Voor nu houden wij dat nog even geheim. Hier is ook nog een prijs mee te winnen. Wij hebben er drie. Want een bouwwerk van een kind van acht beoordeel je immers anders als dat van een ouder kind of een volwassene."

Dokhaven

Op woensdag 30 maart dit jaar trapte De Klipper af voor het project Dokhaven, dat uit twee groepen scholieren (Dokhaven 9 en Dokhaven 10) bestaat. Dokhaven 9 is bedoeld voor leerlingen die cognitief getalenteerd zijn. In Dokhaven 10 zitten praktisch getalenteerde
kinderen die vanwege hun gedrag of leerprestaties in de regel negatief in de belangstelling komen te staan. Middels het nieuwe concept ontdekken zij wel degelijk over talenten te beschikken die zij ook daadwerkelijk kunnen benutten.
Deelnemers dragen door mee te doen een steentje bij aan project Dokhaven van OBS De Klipper. Aanmelden voor deelname kan online via www.rotarybouwt.nl .