Gezellige en sfeervolle intocht Sinterklaas in Bergschenhoek

Bergschenhoek - Wat kon er zaterdag 12 november eigenlijk nog mis gaan bij de intocht van Sinterklaas en zijn pieten? Eigenlijk weinig of niets, want de zon scheen en we zagen alleen maar blije kindergezichtjes met vaders en moeders die het ook naar de zin hadden. Het werd daarom één groot feest op de Kruin. Een belangrijke bijdrage daarin hadden de Feestband én de winkeliersvereniging.

Burgemeester Pieter van de Stadt stond al enige tijd te trappelen van ongeduld om Sint te verwelkomen. Eenmaal op het podium vroeg hij zich af: komt de Sint van links of van rechts? Maar Sint kwam gewoon door het midden van de menigte, stap voor stap, terwijl hij de uitgestoken handjes van de kinderen schudde. Voor zijn leeftijd stapte hij nog vrij vlot het podium op, terwijl de Feestband ervoor zorgde dat hij zingend en spelend werd onthaald.
De burgemeester zei dat hij blij was dat het na de moeilijke coronaperiode weer mogelijk was om het sinterklaasfeest groots te vieren. “Dat blijkt wel als ik kijk naar al die kinderen en ouders die speciaal voor u hier naar toe zijn gekomen”, zei hij.
De Sint was zelf ook heel blij weer in Bergschenhoek te zijn. Zo’n grote belangstelling als zaterdag had hij niet verwacht. Uiteraard mochten er enkele kinderen die dat wilden én durfden het podium op komen om een liedje voor hem te zingen. Het ‘Sinterklaas kapoentje’ blijkt dan toch weer het populairste liedje te zijn wat de kids uit het hoofd kennen: kort en krachtig met een niet te lange tekst. Met de andere, toch ook heel bekende liedjes wordt het dan blijkbaar toch een stuk moeilijker. Het mocht de pret niet drukken: Sint was weer in het land en als hij zegt dat de kinderen die avond hun schoen mogen zetten, dan is dat ook zo! Eén ding scheelt: gezien de grootte van een kinderschoen is deze snel gevuld!