Expeditie Lansingerland telt ruim 150 deelnemers

Jeugd geniet van tafeltennisles bij TOGB

Berkel en Rodenrijs - In de herfstvakantie organiseerde Expeditie Lansingerland 15 verschillende activiteiten voor kinderen van 4 tot en met 18 jaar, met in totaal 150 enthousiaste deelnemers. Expeditie Lansingerland is erop gericht om via sportieve en culturele activiteiten jonge mensen met elkaar te verbinden. Het programma wordt in samenwerking met verschillende aanbieders samengesteld. Eén van de activiteiten was een tafeltennisles bij tafeltennisvereniging TOGB.

Thijme van der Burg

Bij binnenkomst zijn er al kinderen enthousiast met elkaar aan het tafeltennissen, terwijl een ander deel door de gymzaal aan het rennen is. Zodra het laatste kind binnenkomt roept begeleidster Irina Sarolea de kinderen bij elkaar. Irina geeft sinds december tafeltennisles aan kinderen en heeft al veel ervaring in het onderwijs. Zij legt de kinderen uit hoe zij hun badje moeten vasthouden en geeft hen vervolgens de opdracht om een balletje hoog te houden met het badje. De meeste kinderen verliezen het balletje na het twee keer omhoog te hebben geslagen, maar sommige natuurtalenten blijven hem een hele poos de lucht in slaan.

De leermethode

Na het spelletje wordt er tot drie geteld en bij drie moeten alle kinderen verzamelen in een kringetje. Aan de hand van een aantal spelletjes raken de kinderen meer en meer bekend met het spel. "De techniek van de sport maakt dat ik anders moet lesgeven dan in het basisonderwijs. Hoe leer je de kinderen spelenderwijs de juiste bewegingen maken? Hen heel direct uitleggen hoe je moet slaan is niet heel effectief, maar door bijvoorbeeld een pion op tafel te zetten en ze daarop te laten mikken werkt wel. Dan gaan ze vanzelf gericht slaan en maken ze van nature een goede beweging", legt Irina uit. Bij het volgende spel moeten de kinderen het balletje zo vaak mogelijk heen en weer slaan. Na tien minuten weten sommige kinderen al meer dan tien keer een balletje heen en weer te slaan. Ook al geven sommige kinderen, met een lach op hun gezicht, toe dat het niet is gelukt het balletje meer dan één keer over en weer te slaan. "Ik ping-pong al best wel vaak, maar ik zou het graag nog meer willen doen", zegt Jurre Bes, één van de deelnemers.

Ideeën voor de kerstvakantie

Achter de schermen is Expeditie Lansingerland al druk bezig met de voorbereidingen voor de volgende editie in de kerstvakantie. Heeft uw kind nog een tof idee voor een leuke activiteit? Dan kunt u dat insturen naar: expeditie@lansingerlandbeweegt.nl. Mocht hier een leuk idee uitkomen, dan gaat het team van Expeditie Lansingerland kijken of zij (eventueel samen met uw kind) de activiteit kunnen organiseren.
Vanaf maandag 12 december 17.00 uur is het complete aanbod te vinden op www.expeditielansingerland.nl. Aanmelden kan gelijk al vanaf dat moment. Zorg dat je er snel bij bent want voor alle activiteiten geldt vol = vol! Deelname kost € 2,- per activiteit.
Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rond Expeditie Lansingerland? Houd dan de website en social media in de gaten!