Feestelijke opening schoolbibliotheek Anne Frankschool

Bleiswijk - Op de Anne Frankschool was het woensdag 5 oktober dubbel feest. De Kinderboekenweek werd gestart maar, wat voor de school ook heel leuk was, de nieuwe schoolbibliotheek werd officieel geopend. Wethouder Titia Cnossen mocht samen met directeur Dione Smit het lint doorknippen.

Marianne Karsemeijer

"We willen het lezen bij kinderen weer extra gaan promoten," zegt Dione. "Daarom zijn we gestart met het oprichten van een schoolbibliotheek. Er waren wel veel boeken op school, maar geen officiële bibliotheek. Het mooie is dat de organisatie van het uitlenen van de boeken helemaal door de ouders gedaan gaat worden. We hopen hiermee dat kinderen plezier krijgen in het lezen."
Het thema van de Kinderboekenweek is 'Gi Ga Groen'. Veel kinderen hadden iets groens aangetrokken en zaten met z'n allen te wachten op het doorknippen van de vlaggetjeslijn.
Voorafgaand aan het doorknippen van het lint maakte wethouder Cnossen nog een praatje met de kinderen. "Lezen en voorlezen is heel erg belangrijk," zei ze. "Want van lezen leer je nieuwe woorden, maar je leert ook veel over allerlei interessante dingen. En lezen en voorlezen is ook nog eens heel erg leuk. Ik wil jullie feliciteren met deze mooie bibliotheek."
Vervolgens kon het lint eindelijk doorgeknipt worden en lieten de leerlingen van groep 7 en 8 een leuk dansje zien op het themalied van de kinderboekenweek. Alle kinderen zongen uiteraard uit volle borst mee.