Lansingerlandse voetballers pakken allemaal de volle winst

Lansingerland - Een vruchtbaar weekeinde voor de selectievoetballers uit Lansingerland. Ze kwamen allemaal tot winst en kunnen zich daardoor met optimisme richten op de volgende ronde zaterdag en zondag. Opvallend was de winst van Soccer Boys dat tot dan toe nog puntloos was maar zaterdag drie punten zag worden bijgeschreven.

Rien Kuyvenhoven

Brielle - BVCB

In de tweede thuiswedstrijd van het nog prille seizoen nam BVCB het afgelopen zaterdag op tegen een onbekende tegenstander en nieuwkomer in de eerste klasse, SVOD’ 22. De fusieclub afkomstig uit Domburg bleef na de eerdere twee duels met lege handen staan. BVCB leek de eerste helft makkelijk tot winst te komen. Doelpunten waren er van Michael de Rooy en Joshua Veerkeer. Een eigen doelpunt van de gasten en ook weer de aansluitingstreffer, 3-2, van Jeremy de Hoog brachten de uiteindelijke 4-2 op het scorebord. De Bergschenhoekse voetballers mogen zaterdag hun hoge positie op de ranglijst waarmaken in Brielle. VV Brielle is ontstaan uit een fusie op 1 juli 2011 tussen WRW (Wit Rood Wit), opgericht op 2 augustus 1919, en SC Voorne, opgericht op 2 mei 1969. SC Voorne was tot 1969 de zaterdagafdeling van WRW. In hun laatste seizoen (2010/11) speelde WRW in de zondagklasse 1B en SC Voorne in de zaterdag derde klasse. WRW speelde dat seizoen voor het eerst in de eerste klasse na promotie door het kampioenschap in klasse 2D het jaar ervoor en eindigde op de laatste plaats. In 2017/2018 beleefde VV Brielle tot nu toe haar succesvolste seizoen. In de eerste klasse werd de tweede plaats behaald en in de nacompetitie werd promotie naar de Hoofdklasse maar net gemist.

H.M.S.H. - Berkel

Berkel liet zaterdag RKDEO uit Nootdorp alle hoeken van het veld zien. Dit mede door drie doelpunten van Freek van der Velden en twee van Vincent Hoogervorst. Voor de thee was de stand al 3-0 door ondermeer twee treffers van Van der Velden. Komende zaterdag is de uitbeurt tegen een van oorsprong zondagvereniging H.M.S.H. uit Den Haag.
Op 4 juli 1940 werd door enkele personeelsleden van het Haagsche Meubel- en Stofferingsbedrijf Weyers in Den Haag een nieuwe voetbalclub opgericht. Voorzitter werd de heer W. Gisolf en hij bleef deze functie bekleden tot aan zijn overlijden in 1964. De betekenis van de letters H.M.S. werd gewijzigd in Houdt Moedig Stand. Het was oorlogstijd. De eerste leden waren allen werkzaam bij Weyers. Op de eerste ledenvergadering werd besloten dat er naast het voetbal ook een afdeling handbal en zwemmen moest komen. En wat later werd er ook een jeugdafdeling voetbal opgericht door de heer Harry Heumen. In 1962 promoveerde de club naar de KNVB en moest er achter de naam H.M.S. een H (Haag, Den Haag) komen, omdat er al een vereniging in Utrecht was met de naam H.M.S. De vereniging heeft veel succes gehad met de voetbalafdeling, maar is ook door degradaties door diepe dalen gegaan.

Na nog geen punt behaald te hebben sloeg Soccer Boys zaterdag toe tegen het eveneens puntloze VVOR. De Rotterdammers werden bestreden met een ploeg met enkele spelers die lager waren gaan voetballen. Dit allemaal door blessures waardoor Stefan van den Berg en Martijn Helmendach tot de groep behoorden. Jorren Plugge scoorde voor rust tweemaal en in de tweede helft bracht hij een hattrick op zijn naam. De wedstrijd werd uiteindelijk met 3-1 gewonnen. De uitslag geeft moed voor zaterdag tegen het Delftse SEP.
Vv SEP (Voetbalvereniging Sport En Plezier) spelet vanaf het seizoen 2022/23 zowel in het mannen- als het vrouwenvoetbal op de zaterdag na een horizontale overstap uit het zondagvoetbal. De vereniging werd op 17 juli 1947 opgericht. Thuishaven is Sportpark Tanthof Zuid. Er zijn geluiden dat de vereniging al in 1924 opgericht zou zijn. Het eerste schriftelijke bewijs van oprichting van de "R.K. Voetbal- en Atletiekvereniging Sport En Plezier" is van 4 juni 1926. Reden van oprichting was dat een aantal leden van SV DHL in de Nederlandse Voetbal Bond (de latere KNVB) wilde spelen in plaats van in de 'Federatie van R.K. Voetbalclubs'.

TOGB - Baronie

De uitbeurt bij vv Gemert werd door TOGB met 1-2 gewonnen. Hiermee bezorgde de geelzwarten de zwartwitten de vijfde nederlaag op rij en duwde het Gemert verder de hoek in waar de klappen vallen. Na een 0-0 ruststand nam TOGB via Anthony Slierendrecht een 0-1 voorsprong. Gemert trok de stand via Gregory Lammers gelijk, 1-1. Leroy Zwarteveld was met zijn treffer matchwinnaar voor TOGB, 1-2.
De club Baronie is opgericht op 4 juni 1926 onder de naam Vitesse Ginneken. Bij toetreding tot de competitie in 1927 werd de naam veranderd in vv Mastbosch. Bij de fusie in 1929 met Bredania-'t Zesde werd de naam Baronie gekozen. In 1941 volgde een fusie met De Nederlandsche Leeuw en werd de naam Baronie-DNL, die tot 1949 werd gebezigd. De eerste drie decennia van haar bestaan verbleef Baronie in de tweede klasse. De overwegend katholieke club stond altijd in de schaduw van het grotere NAC en had ook niet de intentie door te breken. Van 1955 tot 1971 kwam de club uit in het betaald voetbal. Na dit avontuur kwam het team weer in de tweede klasse terecht. Het duurde tot het einde van de jaren tachtig voordat Baronie in de hoogste klasse - de Hoofdklasse - van het amateurvoetbal verscheen. Na drie seizoenen van degradatie en promotie speelde Baronie van 1993-2011 op het hoogste amateurniveau, waarvan zeventien in de Hoofdklasse en een seizoen (2010/11) in de Topklasse.
TOGB - trainer Mark Schuur mag zijn team deze week voorbereiden op de komende twee thuiswedstrijden op zondag 16 oktober tegen Baronie en het inhaalduel tegen UNA op donderdagavond 20 oktober.

Berkel (Vr) - Saestum

Berkel kwam zaterdag andermaal tot winst tegen Reiger Boys met één doelpunt verschil. Aanstaande zaterdag ontvangt Berkel Saestum uit Zeist. De Berkelse Vrouwen hopen de goede start van de competitie dan voort te zetten.
Saestum werd op 6 januari 1926 opgericht. De twee katholieke clubs VODEP en ZEO besloten op initiatief van kapelaan Wieggers en J.L. Oudshoorn te fuseren. Saestum was waarschijnlijk de naam voor de heerlijkheid Zeist in vroeger eeuwen. Saestum start un 1981 met vrouwenvoetbal. Eerst een junioren- en snel daarna een seniorenteam. In 2007 begon de eredivisie met vrouwelijke profteams waarna Saestum nog enkele seizoenen als kweekvijver aan FC Utrecht was verbonden. Bij de start van de Eredivisie kozen meerdere speelsters voor een avontuur bij een profclub waardoor Saestum kwalitatief een stapje terug moest doen. Na een opbouwperiode is het eerste vrouwenteam anno 2020 terug in de top van het vrouwen amateurvoetbal en is het zelfs alweer twee keer Nederlands amateurkampioen geworden.