Toeteren, zwaaien en lachen tijdens de 25e Najaars Trucktour

Berkel en Rodenrijs - Hoewel het er de hele week op leek dat het zou gaan regenen op de dag van de 25e Najaars Trucktour, was het tegendeel waar. Waar de dag grijs en bewolkt begon, klaarde het in de loop van de dag op en liet de zon zich aan het einde van de dag ook nog even zien. De 25e editie van de Najaars Trucktour was een succes!

Annabel Leideman

Rond 10.00 uur arriveerden de eerste deelnemers van de Najaars Trucktour op het terrein van G.S. van den IJssel. Nadat iedereen was gearriveerd en een lunchpakket had ontvangen, sprak burgemeester Pieter van de Stadt de deelnemers en hun begeleiding toe. Hij is als burgemeester trots dat dit evenement kan plaatsvinden in Lansingerland en wenste iedereen een heel fijne dag. Na de toespraak van de burgemeester werd Wim Hogervorst nog even in het zonnetje gezet. Wim Hogervorst heeft 22 jaar lang de eervolle taak gehad om alle deelnemers en vrachtwagenchauffeurs op de gevoelige plaat vast te leggen. Jelle van Winden neemt het stokje van Wim Hogervorst over.

De rit

Rond 11.30 uur maakten de deelnemers zich klaar om in te stappen, maar voordat ze mochten vertrekken, maakte Jelle eerst een foto van de groep. Zodra de deelnemers in de vrachtwagen zaten, kon het echte feest beginnen. De deelnemers werden met veel enthousiasme uitgezwaaid door een grote menigte die zich had verzameld bij het terrein van G.S. van den IJssel. Nadat de laatste vrachtwagen vertrokken was, reed de bus achter de stoet aan gevolgd door een politiewagen en leden van het motorbegeleidingsteam (MBT). Dit team zorgde er samen met de politie voor dat het verkeer geregeld werd. Tijdens de rit werd er flink op los getoeterd naar de mensen die langs de weg stonden te zwaaien.
Rond 14.00 uur arriveerden de vrachtwagens op het Loyd Multiplein waar de deelnemers, begeleiding en leden van het motorbegeleidingsteam aan boord stapten van de Smaragd II. Naast de Smaragd II lag een blusboot. Deze boot gaf een watershow die met veel enthousiasme werd ontvangen. Na het saluut van de blusboot vervolgde de boot zijn tocht verder richting de Erasmusbrug en de Willemsbrug. Onderwijl was het gezellig druk op de Smaragd II. De deelnemers konden drankjes halen en er waren broodjes kroket en borrelhapjes. Het was niet alleen voor de deelnemers een bijzondere dag, maar ook voor John van den IJssel. Aangezien John van den IJssel al 26 jaar betrokken is bij de stichting en al 23 edities heeft georganiseerd, werd hij op de boot door zijn medebestuursleden en een begeleider van een deelnemer in het zonnetje gezet, en terecht.
Rond 15.30 uur kwam de boot weer aan bij het Loyd Multiplein waarna alle deelnemers van de boot gingen en weer instapten in de vrachtwagens. Met veel getoeter reed de stoet terug richting het terrein van G.S. van den IJssel, maar voordat ze daar waren, reed de tour eerst nog over de Boterdorpseweg. Hier reden de vrachtwagens een rondje waardoor ze elkaar als het ware tegemoet reden en daardoor konden de deelnemers ook nog naar elkaar zwaaien. Dat was nog niet alles want aan de Boterdorpseweg stond de brandweer klaar om met brandweerslangen de vrachtwagens een saluut te brengen. Dit werd fantastisch gevonden door de deelnemers.
Rond 17.30 uur was het feestgedruis weer terug op het terrein van G.S. van den IJssel en kregen ze naast de foto die er genomen was ook nog een ijsje om de dag goed af te sluiten.