Volle winst Heerlen, 1-3

Twee thuiswedstrijden de komende vijf dagen voor TOGB

Berkel en Rodenrijs - De trieste gebeurtenis vorige week waarbij afscheid van Arno Koot moest worden genomen, heeft TOGB op sportief oogpunt niet van de wijs gebracht. Op ruim 200 kilometer van het eigen home in Heerlen werd met 1-3 gewonnen van Groene Ster. Deze week, woensdag en zondag, zijn er twee thuiswedstrijden voor de Berkelse formatie. Woensdag komt OJC Rosmalen op bezoek. Zondag is er de thuiswedstrijd tegen Hercules uit Zaandam.

Rien Kuyvenhoven

In 1910 werd de eerste Rosmalense voetbalclub O.D.I. (Ontspanning Door Inspanning) opgericht. In 1918 volgde het Hinthamse Juliana (naar de toenmalige prinses). In 1947 werd er gefuseerd tot r.k.v.v. O.J.C. (ODI Juliana Combinatie) en in 1993 werd de naam officieel omgedoopt tot v.v. OJC Rosmalen. Van een eenvoudige dorpsclub groeide de Rosmalense voetbalvereniging in de loop der jaren uit naar een immense organisatie met een prachtig voetbalcomplex en inmiddels ruim 2.300 leden en 400 vrijwilligers. Bij OJC komen wekelijks vele tientallen seniorenelftallen, junioren- en pupillenteams, vrouwen- en meisjeselftallen en G-teams in actie. Op woensdagavond spelen zeventallen tijdens de al jaren succesvolle, interne 35+ competitie. En op donderdagochtend komen ook nog altijd de veteranen (55+) met veel enthousiasme naar sportcomplex De Groote Wielen voor hun wekelijkse training.
Het eerste elftal wordt ook dit seizoen getraind door Willem Leushuis en voetbalt in de Zondag Derde divisie. Het hoogste vrouwenelftal is actief in de 2e klasse. De club wil met beide teams met zoveel mogelijk eigen jeugdspelers op een zo hoog mogelijk niveau voetballen.

Hercules rijk aan historie

De tegenstander van komende zondag voor de ploeg van trainer Mark Schuur is Sportclub Hercules Zaandam, ontstaan uit een fusie van de Zaanse voetbalverenigingen RK P.S.C.K. en VVZ. Deze ploeg heeft uit drie wedstrijden zes punten weten te behalen mede door een 2-1 winst op OJC Rosmalen Op vrijdag 14 januari 1916 kwamen Gerbrand Kruijver, Matthieu Hageraats en Herman Hooyschuur in café De Posthoorn aan de Stationsstraat te Zaandam op het idee een eigen voetbalclub op te richten. De voetbalclub werd twee dagen later, op 16 januari 1916, officieel opgericht onder de naam Hercules Z. Enkele jaren hierna werd de clubnaam gewijzigd in VVZ.
Achttien jaar later, in 1934, spraken enkele Kalvers elkaar aan op het feit dat er op buurtschap 't Kalf geen voetbalclub was. Toon Pelk ging naar mijnheer pastoor en kwam terug met geld voor doelpalen en een bal. Zo begonnen Toon en Chris Pelk samen met Jaap Schleeper met P.S.C.K. P.S.C.K en VVZ zijn na een fusie op 28 april 2010 samen verder gegaan onder de naam Sportclub Hercules Zaandam. Deze naam werd op 29 mei 2010 officieel bekend gemaakt.

TOGB

TOGB heeft de verre uitwedstrijd in het Limburgse Heerlen met 1-3 gewonnen van Groene Ster. De overwinning volgde na een week die in het teken stond van het overlijden van erelid Arno Koot die afgesloten werd met een knappe overwinning bij Groene Ster. Voor rust was het Dean Zandbergen die de Hoge Land bewoners op 0-1 zette. Na de thee wist Groene Ster vanaf 11 meter via aanvoerder Dylan Zwartjes de stand gelijk te trekken, 1-1. Daarna was het weer de beurt aan TOGB, dat via Youri de Winter 1-2 en Dean Zandbergen op 1-3 kwam. De 1-3 eindstand betekende de eerste overwinning in de 3e divisie voor TOGB. Met vier punten uit twee wedstrijden staat TOGB voor een klus met de twee thuiswedstrijden voor eigen aanhang.