Rijnmond Open Golf 2022 speelt voor Spieren voor Spieren

Bergschenhoek - Vorige week organiseerde Golfbaan De Hooge Rotterdamsche in samenwerking met golfclub De Hooge Rotterdamsche het Rijnmond Open Golf 2022 met op zaterdag 28 en zondag 29 augustus de finaledagen. Burgemeester Pieter van de Stadt reikte aan de twee winnaars, Maurits van der Klift en Caya Huijbregts, de prijzen uit. De Stichting Spieren voor Spieren ontving een cheque ter waarde van € 3.879,-, een geldbedrag dat bijeen werd gespeeld in de Rotterdam Golf Tour waar het toernooi in Bergschenhoek deel van uitmaakt.

Annette Docter

Het Rijnmond Open Golf 2022 staat, evenals de Rotterdam Golf Tour, open voor alle amateurs binnen Nederland. Er is zowel een heren- als een damescompetitie. Er namen 143 deelnemers, waarvan 26 dames, deel aan het toernooi, dat gespeeld werd op Golfbaan De Hooge Rotterdamsche in recreatiegebied Rottemeren. Een bijzondere golfbaan, want door de ligging en de hoogteverschillen biedt het uitdaging, variatie en uitstekende greens.
Projectleider van het Rijnmond Open Golf is René van Buuren. Hij complimenteerde de greenkeepers die hun uiterste best hadden gedaan de baan in topconditie te krijgen. "Zij hebben een visitekaartje afgegeven voor De Hooge Rotterdamsche. De baan lag er geweldig bij", aldus Van Buuren die in één adem de circa 45 vrijwilligers noemt die zich tijdens het toernooi hebben ingezet om er een succes van te maken. "Ze ondersteunden de spelers op de baan en verzorgden een natje en een droogje, stelden de startlijsten samen en hielden de scores bij. Ook de zes gecertificeerde scheidsrechters, de zogeheten referees, waren geheel belangeloos tijdens het toernooi beschikbaar. De spelers konden op elk moment een beroep op hen doen. Wat te doen als je golfbal in een konijnenhol of in het water terecht is gekomen. De referee bracht uitkomst."

Het toernooi

Het Rijnmond Open werd voor de elfde keer gehouden. Van Buuren kijkt terug op een fantastische week met een groot deelnemersveld. "De opzet van het toernooi is als volgt. De eerste dagen kunnen de deelnemers zich kwalificeren voor de finaledag op zaterdag. De beste zestig plus de score die nummer zestig heeft, gaan door. Zij spelen op zaterdag 2 x 18 holes. Dat betekent een lange dag op de baan. Aan het eind van de dag wordt de balans opgemaakt en gaan de beste veertig plus de beste score die nummer veertig heeft door naar de finaledag op zondag. De finalisten spelen 1 x 18 holes."
Bij de dames trok Caya Huijbregts aan het langste eind en bij de heren Maurits van der Klift. Zij wonnen beiden een reis voor twee personen en vijf dagen golfen in de Portugese Algarve op het resort Castro Marine, een trouwe sponsor van het toernooi.

Rotterdam Golf Tour

Het Rijnmond Open Golf 2022 op de banen van de Hooge Rotterdamsche maakt deel uit van de Rotterdam Golf Tour die weer terug is na twee jaar corona. In een wedstrijdformat van drie open strokeplay-toernooien bij de clubs Kralingen, Kleiburg en De Hooge Rotterdamsche worden de beste amateurgolfers bepaald. Bij deelname aan minimaal twee toernooien vindt automatische deelname plaats aan het klassement.
Er wordt ook voor het goede doel gespeeld: de Stichting Spieren voor Spieren die zich inzet voor kinderen met een spierziekte. "Samen gebruiken we onze gezonde spieren om geld in te zamelen voor zieke spieren", zegt de stichting.
Dit jaar werd er in totaal een bedrag van € 3.879 bijeen gegolfd. Erik Westerhof van Xtra Materieel is hoofdsponsor van de Rotterdam Golf Tour. Hij overhandigde de cheque aan Jan Posma van de Stichting Spieren voor Spieren.
"Een prachtig toernooi met een evenzo prachtige opbrengst", aldus René van Buuren die tevens bekendmaakte dat het Rijnmond Open Golf in 2023 plaatsvindt in de week van maandag 21 tot en met zondag 27 augustus. Een golfweek om alvast in de agenda te noteren!