In deze tijd van klimaatveranderingen, tropische temperaturen, droogte en al wat niet meer, is het altijd fijn te weten dat er bomen zijn. Bomen die voor verkoeling kunnen zorgen als het erg warm is. Dat omwonenden van de nieuwe scholen aan de Anjerdreef / Chrysantenhof verdrietig en bezorgd zijn over het weghalen van een groot aantal flinke bomen, mag begrijpelijk worden genoemd. Het is de bedoeling dat er nieuwe bomen voor terugkomen. Dat zullen dan wel flinke exemplaren moeten zijn, anders duurt het minstens tien jaar voordat de scholen en de buurt profijt van de bomen hebben.
Zelf hebben we, luierend in Frankrijk onder een schaduwrijke boom, besloten de tuin te vergroenen. Er is al heel veel groen in onze tuin, maar niet genoeg. De tuintegels geven een enorme hitte af, dus die worden vervangen door gras de border wordt groter gemaakt. Zo kom je nog eens tot leuke plannen. Nadeel is dat het een flinke klus is en je daar weer tijd voor moet vinden. Zo is er altijd wat. Maar de intentie is er.
En dat is bij veel plannen het geval. De bedoeling is altijd goed, maar de uitvoering valt nogal eens tegen. Terugkomend op het schoolplein: haal alles uit de kast om zo snel mogelijk zoveel mogelijk groen te herplanten. En dan niet van die miezerige boompjes graag.

Annette Docter