Samen Lansingerland: Opvoeden hoeft niet alleen!

Lansingerland - Vader of moeder zijn is niet altijd makkelijk. Anna (35) maakte dat mee toen ze haar tweede kind kreeg en het allemaal meer was dan ze gedacht had.

“It takes a village to raise a child, zei mijn moeder (er is een dorp nodig om een kind groot te brengen). Maar mijn moeder overleed voordat ik kinderen kreeg. Mijn schoonouders wonen niet dichtbij. Ik vind het moeilijk om tegen vriendinnen eerlijk te zijn over het moederschap. Het lukt hen allemaal wel, dus waarom mij niet?”
De huisarts wees Anna op Home-Start. Ze vond het spannend en vroeg zich af of het echt wel voor haar was. Daarover zegt ze nu: “Ik ben blij dat ik de stap gezet heb! De coördinator kwam thuis kennismaken zodat ik rustig kon bedenken of het iets voor mij zou zijn. Ze vond een vrijwilligster die goed bij mij past, die zonder oordeel luistert en tegen wie ik eerlijk durfde te zijn. Ze begreep veel, omdat ze zelf ook kinderen heeft. Zij heeft mij laten zien dat het voor iedereen af en toe lastig is, maar dat ik daar wel uit kan komen. Ik zie door haar nu ook wat ik goed doe!”
De vrijwilligster kwam een jaar lang wekelijks op een vaste ochtend langs. Ze gingen samen naar buiten, of thuis wat drinken en een spelletje doen met de kinderen. “De vrijwilligster liet mij zien dat de lat niet zo hoog hoeft, en hoe de kinderen eigenlijk heerlijk konden spelen en tevreden waren als ik met ze thuis was.”
Anna is aan het afbouwen met de vrijwilligster: “Ik voel me veel zekerder. De vrijwilligster komt nu elke twee weken, over twee maanden gaan we helemaal afronden. Als afsluiting gaan we met de kinderen naar een binnenspeeltuin.”
Interesse als ouder of vrijwilliger in Home-Start? Neem dan contact op met coördinatoren Henriëtte Staarthof en Ellis Neeleman via home-start.lansingerland@humanitas.nl of 06-24361018 / 0610026711

Samen Lansingerland

Er zijn nog veel meer vrijwilligersorganisaties die de inwoners van Lansingerland gratis kunnen ondersteunen. Er zijn veel mogelijkheden en initiatieven. Dus blijf niet zelf worstelen met vragen en kijk op www.samenlansingerland.nl “ik zoek hulp”. Daar vind je de vrijwilligersorganisaties en er is er altijd wel één bij waar u uw vraag kunt stellen en waar ze u verder kunnen helpen. U bent echt niet de enige die soms even een steuntje in de rug nodig heeft. De drempel is laag. Hoe eerder u de ondersteuningsvraag stelt, hoe eerder de vrijwilligers u kunnen helpen. U kunt ook bellen naar 010 310 10 12 of mail info@samenlansingerland.nl.