Workshop Dé Uitdaging:

Het leren schrijven van je eigen gedicht!

Bergschenhoek - Als onderdeel van Expeditie Lansingerland organiseert Oostland Poëzie op donderdag 18 augustus de workshop Dé Uitdaging: het leren schrijven van je eigen gedicht! De workshop is bedoeld voor de jeugd in de leeftijd van 8 tot en met 11 jaar. Wie iets ouder is maar toch graag wil meedoen, mag zich overigens ook gewoon aanmelden. Aan poëzie is immers geen leeftijd verbonden.

Voor de deelnemers aan de workshop gaat Dé Uitdaging overigens veel verder dan het leren maken van poëzie. Wanneer zij het dichten eenmaal hebben ontdekt, bestaat de kans dat hun gedichten worden gepubliceerd in een dichtbundel die volgend jaar mei verschijnt. Plus de mogelijkheid dat ze worden opgehangen aan de bouwhekken rond de bouwplaats van het nieuwe cultuurhuis Casa Cadanza in Berkel en Rodenrijs; het project Hekkendicht van gemeentedichter Woes Ploum.

Generatie

De workshop wordt gehouden in De Stander in Bergschenhoek. Tussen 10.30 en 12.00 uur nemen de dichters Gerrit Vermeer en Hans Hameeteman de nieuwe generatie poëten in Lansingerland mee op reis door gedichtenland. Onderweg leggen zij onder meer uit welke genres poëzie er zijn en hoe een gedicht wordt gemaakt.
Plus wat de voordelen van het schrijven van poëzie voor het persoonlijke welzijn op jonge leeftijd zijn. En dat zijn er heel wat. Zo stimuleert het schrijven van gedichten de vaardigheden die nodig zijn om de taalontwikkeling op jonge leeftijd goed te laten verlopen. Simpelweg omdat taal een belangrijke rol in het leven speelt. Maar taal is voor jongeren ook een grote speler wanneer het om ontspanning gaat.
Bovendien: in alles en iedereen zit een gedicht. En op rijm hoeft nou ook weer niet persé. Poëzie kan over jezelf gaan. Leuk, mooi, grappig of spannend, handvatten zijn er voldoende. Maar een gedicht kan ook over bijvoorbeeld je dromen of positieve en negatieve gevoelens gaan. Die kun je via een gedicht uiten, op een speels-creatieve manier zodat het qua gevoelens minder zwaar wordt en daardoor beter voelt.

Aanmelden

Workshop Dé Uitdaging: het (leren) schrijven van je eigen gedicht. Donderdag 18 augustus. 10.30-12.00 uur. De Stander (Ontmoet!), Wilhelminastraat 1a, Bergschenhoek.
Aanmelden voor de workshop Dé Uitdaging via www.lansingerlandbeweegt.nl/expeditie