Regio - Op voordracht van het algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap van Delfland is vorige week Marcel Vissers geïnstalleerd als hoogheemraad. Vissers is de opvolger van Marcel Belt die op 16 juni jongstleden is gestart als wethouder bij de gemeente Leidschendam-Voorburg.
Marcel Vissers is op dit moment werkzaam als directeur bij de Vereniging Regio Water. Daarnaast is hij sinds 2019 lid van het algemeen bestuur van Delfland namens de waterschapspartij Water Natuurlijk.
Marcel Vissers gaat zich bezighouden met de onderwerpen ecologische & chemische waterkwaliteit, inclusief Kaderrichtlijn Water, zwemwater, lokaal water, recreatief medegebruik, zoet water en internationale betrekkingen.
Een hoogheemraad is een lid van het dagelijks bestuur van een waterschap. De functie van hoogheemraad is vergelijkbaar met die van een wethouder bij een gemeente. Het Hoogheemraadschap van Delfland zorgt voor een veilige en schone omgeving als het gaat om water, door te zorgen voor sterke dijken en duinen, voor de juiste waterstanden, het zuiveren van afvalwater en voor voldoende schoon en gezond oppervlaktewater.