Flexxdance zoekt kaderleden om toekomst te waarborgen

Na de doorstart een nieuw bestuur

Berkel en Rodenrijs - Pappen en nathouden is wellicht wat té cru uitgedrukt. Wil Flexxdance echter de gemaakte doorstart met succes doortrekken, dan moet er intern bij de dansafdeling van Omnisport 2B in elk geval iets gebeuren. Met name in bestuurlijk opzicht zijn er de nodige in te vullen vacatures. Die van voorzitter, voorop. Dat mag een vrouw zijn. Maar ook een man.

Arie van Driel

Dorien Otten, pr-vrouw ´en nog zoveel meer´ bij Flexxdance: "Om misverstanden te voorkomen. Nieuwe bestuursleden, man of vrouw, hoeven geen ervaring met dansen te hebben. Dat is absoluut geen pré."
Tot er een nieuw kader is gevormd, vullen Dorien en een aantal leden de openstaande rollen zo goed mogelijk in. Hetgeen hen binnen de aangereikte mogelijkheden vooralsnog lukte. Het dansfeest op zaterdag 2 juli in de bomvolle Sterrenhal in Berkel en Rodenrijs was daar met louter blije gezichten het bewijs van.
Dorien: "Wat mij die middag onder meer raakte, was de vrijwillige hulp van twee vaders, Richard en Ruud. Het dochtertje van Richard was te jong om mee te dansen. Maar hij was er wel. Dat vond ik bijzonder. Dergelijke kleine dingen, die maken voor mij zo´n dag mooi. Jammer alleen dat ik hem niet heb kunnen bedanken."

Bestuur

Tot voor de corona-uitbraak telde Flexxdance gemiddeld 250 leden. Door de pandemie verloor de dansafdeling echter een aanzienlijk aantal leden. Op dit moment telt de ledenlijst zo´n honderd namen. Daarnaast stopt docente Tamara vorig jaar na dertig jaar met les geven. Toen ook het bestuur aftrad omdat het kader geen toekomst meer voor Flexxdance zag, viel het spreekwoordelijke doek.
Dorien: "Die avond vorig jaar juni, toen dat besluit werd genomen. Tja... We wisten het toen echt even niet meer. Tamara was weg, Mirjam, onze andere docente, had problemen met een knie. Ineens hadden wij geen docenten en bestuur meer. Tel daar het ledenverlies bij op, en we hadden ook geen bestaansrecht meer. Gelukkig kon de vacature-Tamara snel door Sue-Ella worden ingevuld. En sprong Maria tijdelijk in voor Mirjam. Daardoor konden we uiteindelijk toch doorgaan met lesgeven aan de leden die we nog over hadden."
Dat was de aanzet tot het maken van een doorstart. Die was mede te danken aan Zumba-docente Evelien en lid Hedwig. Evelien nam een aantal open bestuurstaken op zich. Hedwig adopteerde de ledenadministratie. Althans, tijdelijk. Tot het moment zeg maar, waarop iemand zich meldt om de ledenlijst definitief van haar over te nemen.
Daarnaast is er nog de zoektocht naar de opvolger van Mirjam te Lintelo, die onlangs tijdens het eerder genoemde dansgala in De Sterrenhal na 35 jaar lesgeven afscheid nam.

Aanbod

Dat alles uiteindelijk goed komt, daar zijn Dorien en haar collega´s heilig van overtuigd. Zij durven zelfs al aan een uitbreiding van het aanbod aan danslessen te denken. Aan bijvoorbeeld G-dansen voor kinderen en/of volwassenen met een handicap. En wordt er gedacht aan jazzdansen voor ouderen in de leeftijd zestig-zeventig jaar.
Voor wie geïnteresseerd is in een bestuursfunctie bij Flexxdance of meer informatie over een van de openstaande vacatures wilt ontvangen: mail naar flexxdance@omnisport2b.nl .