Voldoende talent in Lansingerland maar eerst over de drempel heen!

Open Podium Oostland Poëzie trok hoofdzakelijk dichters

Berkel en Rodenrijs - Het was weer een prachtig initiatief van Oostland Poëzie, zaterdag 16 juli in Bibliotheek Oostland in Berkel en Rodenrijs om een Open Podium te houden. Hoewel Lansingerland inmiddels over heel veel talenten beschikt op het gebied van cultuur, kwamen er hoofdzakelijk dichters naar toe en een enkele muzikant. Het uur dat ervoor was uit getrokken werd in ieder geval goed ingevuld.

John Hofman

Het blijkt dat mensen eerst over een drempel heen moeten stappen om voor publiek op te treden. Toch geeft dat, als men er eenmaal staat, een goed gevoel om je talenten zicht- en hoorbaar te maken en met anderen te mogen delen.
Hopelijk komen er een volgende keer meer talenten naar de bibliotheek. Nu was er een verscheidenheid aan dichters die of een wat langer of een heel kort gedicht voordroegen. Dan zie je soms ineens iemand voor de microfoon staan waarvan je het niet had verwacht. Ook wat het muzikale gedeelte betreft. Mooi klassiek spel op de akoestische gitaar, waar je op dat moment rustig van wordt. Het wisselde elkaar af deze middag.
Gedichten maken is onder meer een vorm van uiting geven aan je gevoelens of belevenissen en als je die op papier zet, dan komt vaak de verbazing zo van: hé, dat kan ik blijkbaar ook!
Het is in ieder geval het proberen waard en Oostland Poëzie geeft daarvoor de gelegenheid, want men kan zich nog steeds aanmelden voor een bijdrage aan de tweede bundel ‘Dicht’, waarvan de voorbereidingen in volle gang zijn. Het plan is om de tweede bundel in mei 2023 uit te geven. Toch leuk als uw gedicht daar in komt te staan? Zaterdag zagen we weer een aantal dichters voorbij komen. Verfrissend wat je dan krijgt te horen. Bij een volgend Open Podium hopen we dus op wat meer talenten op het gebied van muziek, zang en dichtkunst. In ieder geval zodanig meer talent, dat een uur niet voldoende zal zijn om het programma te vullen.